Correllengua

Fem viva la flama de la llengua!

Moviment que promou la llengua i la cultura catalanes

Antecedents

Des de l’any 1996 el Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana, des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment.

El Correllengua va sorgir l’any 1993 a l’illa de Mallorca, inspirat en la Korrika del País Basc, amb la finalitat de demostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l’ús social. El 1995 es va començar a fer al País Valencià i a partir del 1996 la CAL va agafar el compromís de portar el moviment a la resta dels territoris de parla catalana.

La CAL exerceix la coordinació del Correllengua al Principat i a la Catalunya Nord, en coordinació amb les entitats de cada territori, mentre que al País Valencià l’exerceix Acció Cultural del País Valencià (ACPV). A l’illa de Mallorca, el Correllengua no se celebra cada any, sinó que es va alternant amb l’Acampallengua. Des de fa uns anys, la coordinació a Mallorca va de la mà de l’entitat Joves de Mallorca per la Llengua.

 

Vídeo de commemoració dels 25 anys del Correllengua.

 

El moviment

El Correllengua es vertebra amb l’encesa de la Flama, l’element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, tal com també ho és la lectura del Manifest del Correllengua. A banda, es realitzen tota mena d’activitats de caire lúdic, festiu, pedagògic i reivindicatiu: xerrades, taules rodones, programes de ràdio i televisió, música i balls populars, actes gastronòmics, cercaviles, teatre al carrer, concerts… amb l’objectiu de mostrar la vitalitat de la nostra llengua i cultura a totes les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen. Alhora, pretén implicar tothom en la seva defensa. En definitiva, una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, sense complexos i en positiu.

A més, el Correllengua sempre ha volgut reconèixer i retre homenatge a la vida i l’obra d’escriptors, artistes o activistes que s’han significat per la seva vàlua i també pel seu compromís envers la llengua i la cultura catalanes. A continuació s’inclou la relació dels autors o experiències a qui s’ha dedicat edició a edició:

 • 2023 – Joan Brossa
 • 2022 – Joan Fuster
 • 2021 – Isabel-Clara Simó
 • 2020 – Josep Carner
 • 2019 – Pere Calders
 • 2018 – Moviment ‘Nova Cançó’
 • 2017 – Lola Anglada
 • 2016 – Montserrat Roig
 • 2015 – Ovidi Montllor
 • 2014 – Maria-Mercè Marçal
 • 2013 – Miquel Martí i Pol
 • 2012 – Lluís Maria Xirinacs
 • 2011 – Joan Oliver “Pere Quart”
 • 2010 – Salvador Espriu
 • 2009 – Manuel de Pedrolo
 • 2007/2008 – Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Pere Quart i Jaume Fuster
 • 2005/2006 – Guillem d’Efak, Avel·lí Artís Gener “Tísner”, Jesús Moncada i Ovidi Montllor
 • 2003/2004 – Lola Anglada, Vicent Andrés Estellés, Jaume Fuster i Francesc de Borja Moll
 • 2001/2002 – Maria-Mercè Marçal, Ramon Barnils, Ovidi Montllor i Mercè Rodoreda

 

Vull organitzar un Correllengua. Com puc fer-ho?

Qualsevol col·lectiu, entitat o conjunt d’entitats d’un poble o comarca pot organitzar un Correllengua. També el poden impulsar ajuntaments, oficines locals de català o altres agents de dinamització cultural d’un territori.

Tot i que habitualment hi ha una entitat que engega la iniciativa, normalment recomanem que es busqui la participació i complicitat del màxim nombre de col·lectius (entitats de cultura popular i tradicional, biblioteques, escoles…) per tal que el Correllengua sigui transversal i obert a tothom.

El Correllengua és una iniciativa de la societat civil. Per tant, les organitzacions polítiques podran adherir-se al Manifest i donar suport als actes, però en cap cas podran ser-ne les organitzadores directes. Tot i això, els seus membres poden participar-hi a títol individual.

Per dur a terme l’organització d’un Correllengua, en primer lloc, és necessari implicar el màxim nombre de col·lectius i agents del territori (entitats culturals, organitzacions sensibilitzades amb la llengua, agrupacions de cultura popular i tradicional, escoles, biblioteques…) i constituir una Comissió del Correllengua encarregada d’organitzar els actes. Aquesta Comissió designarà una persona que serà qui interlocutarà amb la CAL: s’hi posarà en contacte via telèfon (93 415 90 02) o correu (correllengua@cal.cat) i informarà dels aspectes clau: quan s’ha previst celebrar el Correllengua, on es farà, quina és la programació i si necessita algun material de la CAL.

 

A més a més, es pot col·laborar fent una aportació, realitzant una transferència bancària al següent número de compte ES64 2100 0780 1902 0008 5432 i indicant a l’apartat concepte: “Aportació Correllengua”.

Les donacions individuals contribueixen a enfortir el moviment. Permeten generar nous recursos que es posen a disposició dels organitzadors locals, com pancartes, exposicions i altres elements d’imatgeria, així com elements de divulgació del personatge a qui es dedica el Correllengua: audiovisuals i materials didàctics, entre d’altres.

 

Preguntes freqüents

Com puc donar suport al Correllengua?
Si sou un col·lectiu, podeu adherir-vos al moviment. Per fer-ho, només cal que comuniqueu el vostre suport enviant un correu a correllengua@cal.cat i us incorporarem a la llista d’entitats adherides. També podeu organitzar el Correllengua al vostre barri, vila o comarca.

Si vols donar suport a títol individual, pots contribuir al moviment fent un donatiu, adquirint material promocional o bé col·laborant com a voluntari.

 

Qui pot organitzar el Correllengua?
Qualsevol col·lectiu, entitat o conjunt d’entitats d’un poble o comarca. El Correllengua també el poden impulsar ajuntaments, oficines locals de català o altres agents de dinamització cultural d’un territori.

Tot i que habitualment hi ha una entitat que engega la iniciativa, normalment recomanem que es busqui la participació i complicitat del màxim nombre de col·lectius (entitats de cultura popular i tradicional, biblioteques, escoles…) per tal que el Correllengua sigui transversal i obert a tothom.

El Correllengua és una iniciativa de la societat civil, per tant, les organitzacions polítiques podran adherir-se al Manifest i donar suport als actes, però en cap cas podran ser-ne els organitzadors directes. Tot i això, els seus membres poden participar-hi a títol individual.

 

Vull organitzar un Correllengua. Com puc fer-ho?
En primer lloc, és necessari implicar el màxim nombre de col·lectius i agents del territori (entitats culturals, organitzacions sensibilitzades amb la llengua, agrupacions de cultura popular i tradicional, escoles, biblioteques…) i constituir una Comissió del Correllengua encarregada d’organitzar els actes. Aquesta comissió designarà una persona que serà qui conversarà amb la CAL: s’hi posarà en contacte via telèfon (93 415 90 02) o correu (correllengua@cal.cat) i informarà dels aspectes clau: quan s’ha previst celebrar el Correllengua, on es farà, quina és la programació i si necessita algun material de la CAL. Podeu trobar més informació sobre com s’organitza el Correllengua al dossier per a organitzadors (disponible a aquest apartat).

 

A més a més, si som un Ajuntament….
Podeu donar suport el Correllengua a través de la moció de suport al moviment (disponible a aquest apartat).

 

Si som una escola…
Podeu portar el Correllengua al vostre centre a través de les propostes didàctiques. Aquestes activitats es poden treballar al llarg del curs.

 

Quan s’ha de celebrar, el Correllengua?
Per tal de dotar el Correllengua de sentit unitari, els actes locals s’haurien de celebrar preferentment entre principis de juliol i principis de novembre, moment en què es clou el moviment. En alguns casos, i en funció dels calendaris locals, alguns actes també es poden programar fora d’aquestes dates.

Així mateix, per tal d’evitar la concentració d’actes en un mateix cap de setmana en una mateixa comarca o ciutat, és desitjable que hi hagi una mínima coordinació dins un mateix territori. La CAL pot facilitar aquesta informació.

 

Quines activitats puc fer?
Cada Comissió organitzadora decideix les activitats que consideri oportunes. En tot cas, la programació ha de seguir els objectius marc del moviment i han de ser obertes i participatives.

Hi ha dos elements comuns que són presents a cada Correllengua i que cal procurar incorporar en el programa d’actes: l’encesa de la Flama del Correllengua i la lectura del Manifest.

També és important que els organitzadors es facin seva la temàtica de l’any en curs. Al Dossier d’organitzadors del Correllengua hi trobareu diferents recursos i propostes per organitzar actes de record i divulgació de la seva figura.

Al Dossier de l’Empentallengua hi trobareu més idees d’activitats que us poden ajudar a farcir de contingut les programacions. Des de la CAL ens posem a la vostra disposició per resoldre dubtes i ajudar-vos en tot allò que necessiteu.

 

Com han de ser els actes?
Un dels principis bàsics que regeixen el Correllengua és la voluntat de normalitat. En aquest sentit, hem de procurar que els actes siguin oberts, participatius i populars. Hem d’anar un pas més enllà i intentar engrescar segments de població poc propers o sensibilitzats amb la causa, especialment les persones nouvingudes, les que no parlen català habitualment i aquelles que no són conscients de la importància de parlar-lo.

Cal obrir portes, convidar tothom participar del Correllengua, fer nous contactes. Per això, els actes s’han de fer preferiblement en espais oberts i de fàcil accés, o bé en llocs de referència pensats per a la majoria.

 

Com es financen els actes?
Part del cost del disseny, la projecció i la realització de les activitats de cada Correllengua l’assumeix la pròpia organització d’acord amb les iniciatives que consideri oportunes: aportacions de les entitats integrants de la Comissió organitzadora, suport institucional, subvencions públiques, donacions individuals i venda de material.

Malauradament, la CAL no pot subvencionar o cobrir despeses dels actes locals, però pot aportar material de préstec i altres productes que es poden comercialitzar i ajudar a finançar les activitats: samarretes, llibres, CD, bons d’ajut…

Una altra possible font d’ingressos és l’adhesió de comerços o entitats que col·laborin econòmicament o bé aportin productes o altres.

 

En què pot ajudar-nos, la CAL?
Com a promotora del Correllengua, posem a la vostra disposició diversos materials de préstec (exposicions, jocs, pancartes i altres elements d’imatge del Correllengua). Podeu veure quins són al dossier d’organitzadors del Correllengua (disponible a aquest apartat).

També facilitem el cartell mut del Correllengua, la imatge comuna del moviment, perquè hi inseriu la vostra programació. Podeu descarregar-los aquí.

A més, oferim un ampli ventall de productes promocionals que serveixen per ajudar a finançar els actes i difondre la iniciativa. Podeu consultar-ne tots els detalls al dossier.

A banda dels materials i recursos que oferim, la CAL fa d’altaveu del Correllengua. Fem difusió dels actes que es fan al territori a través d’aquest web, del butlletí del Correllengua i també a les xarxes socials. A més, tota l’activitat es plasma al Mapa del Correllengua, l’eina que mostra de forma actualitzada l’estat del moviment a tots els punts del territori.

 

 

 

Notícies

Masquefa batega recordant M. Carme Junyent en els actes centrals del Correllengua 2024

Amb la memòria de M. Carme Junyent ben present, aquest dissabte 25 de maig el municipi de Masquefa ha obert les portes a la celebració dels actes centrals del Correllengua […]

Masquefa acollirà els actes centrals del Correllengua 2024 els dies 24 i 25 de maig

Els pròxims dies 24 i 25 de maig, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i l’Ajuntament de Masquefa faran un homenatge a la filòloga i lingüista M. Carme […]

La CAL estrena una imatge festiva en honor a M. Carme Junyent

Aquest dijous 4 d’abril, en l’acte d’inici del Correllengua 2024, la CAL ha batejat la seva primera figura de cultura popular. Es tracta de la geganta “Carme en Acció” i […]

El Correllengua 2024 comença amb força a la Universitat de Barcelona

Aquest dijous 4 d’abril, en la celebració de l’acte d’inici del Correllengua 2024, l’Aula Joan Maragall de la Universitat de Barcelona ha acollit un homenatge a M. Carme Junyent. La […]

Arrenca el Correllengua 2024, dedicat a M. Carme Junyent, per reivindicar que “encara hi som a temps”

Dijous 4 d’abril, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), en col·laboració amb el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA), celebrarà un acte d’homenatge a la filòloga i lingüista […]

El Correllengua 2024 homenatjarà la filòloga i lingüista Carme Junyent

Aquest 2024, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) dedicarà el Correllengua a la filòloga i lingüista Carme Junyent. Així ho va decidir el mes de gener el Secretariat […]

El Correllengua a Castellar del Vallès torna amb una extensa programació

El Correllengua de Castellar del Vallès arriba a la seva 19a edició. Enguany comptarà amb una extensa programació que anirà des de l’1 fins al 16 d’octubre. Aquests són els […]

La CAL donarà a conèixer els seus projectes en la 27a Fira del Llibre del Pirineu

L’ús social del català serà un dels temes protagonistes de la 27a Fira del Llibre del Pirineu d’Organyà. La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) hi col·laborarà enguany en […]

La CAL promou “Perdó”, una obra humorística sobre la dificultat de mantenir el català en les converses

Aquest any, per la campanya del Correllengua del 2023, la CAL ha apostat per un format innovador. I ho ha fet promovent i produint l’espectacle Perdó, creat per la Cia. […]

Vandellòs celebra el Correllengua 2023 amb activitats per a tots els públics

Dissabte passat, els habitants de Vandellòs (Baix Camp) van celebrar la festa del Correllengua al poble. Des de dos quarts de set de la tarda fins a la mitjanit, un […]

Parlem Telecom fa una donació a la CAL per a l’impuls del Correllengua

Membres del Secretariat Nacional de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) s’han reunit aquesta setmana amb el director i CEO de Parlem Telecom, Ernest Pérez-Mas, per recollir una […]

Imaginant-nos Joan Brossa per Barcelona (Crònica)

“Li agradava molt la lletra A, ell deia que era l’entrada al coneixement”. I de fet, d’As en van veure moltes. Dissabte passat, una trentena de persones van fer pel […]

Corbera d’Ebre, el poble de la memòria

“… Una de les coses que més em va impressionar de la guerra va ser l’arribada puntual cada dia i a la mateixa hora dels bombarders alemanys. Tant era així […]

La CAL proposa una ruta per Barcelona per resseguir la petjada de Joan Brossa

El pròxim dissabte 27 de maig, totes les persones interessades a aprofundir en la vida i obra del poeta avantguardista Joan Brossa, tenen una oportunitat de fer-ho ni més ni […]

El 27è Correllengua reivindica la voluntat i actitud dels catalans per combatre la substitució lingüística

“El bilingüisme social ha aconseguit emboirar la realitat que en aquest País existeix un conflicte lingüístic que ens porta a la substitució lingüística”. Amb aquestes paraules ha conclòs aquest migdia […]

Jornada de Correllengua a Castellar del Vallès

Dissabte 21 de gener, la CAL va organitzar un concert del cantautor Roger Mas a l’Auditori Miquel Pont de Castellar del Vallès. Amb les entrades exhaurides de feia dies, Roger […]

Roger Mas en Concert – Correllengua 2023 a Castellar del Vallès

L’any 1996, Roger Mas va guanyar el Premi Èxit de Catalunya Ràdio, i és aquí on es marca l’inici de la seva carrera com a cantant i compositor, fins a […]

El Correllengua 2022 conclou a Perpinyà

El passat dissabte 5 de novembre, la CAL va concloure el Correllengua 2022 a Perpinyà. Com cada any, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana,  fa coincidir l’Acte Final del […]

Cloenda del Correllengua a Perpinyà

La CAL organitza un autobús per pujar a la capital de la Catalunya Nord el proper 5 de novembre Com cada any, la CAL fa coincidir l’Acte Final del Correllengua […]

Jornada de Correllengua a Castellar del Vallès

El Correllengua 2022 de Castellar del Vallès, en la seva 18a edició, ha tingut una extensa programació. Amb una assistència de més de 200 persones ha fet arribar d’una manera […]

Commemoració del 5è aniversari de l’1-O al Correllengua de Palau d’Anglesola

Dissabte 1 d’octubre, el Palau d’Anglesola va celebrar l’edició del Correllengua d’enguany, coincidint amb la commemoració dels 5 anys del referèndum. Es va apostar per un format divers, cercant aquell […]

Aquest cap de setmana, Correllengua a Esplugues de Llobregat i al Palau d’Anglesola

Aquest cap de setmana, Esplugues de Llobregat i el Palau d’Anglesola celebren les seves edicions d’enguany del Correllengua. Divendres 30 de setembre, al Casal de Cultura Robert Brillas, la CAL […]

Correllengua a Castellar del Vallès amb una extensa programació

El Correllengua 2022 de Castellar del Vallès, en la seva 18a edició, compta amb una extensa programació, que anirà des del 7 fins al 16 d’octubre. us deixem amb la […]

El Correllengua arriba a Tragó de Segre

Enguany, Tragó de Segre celebrarà el Correllengua els dies 4 i 6 d’agost. Dijous 4, a les 22.15 h a la plaça d’Estudi, coincidint amb l’acte d’entrega de guardons del […]

Correllengua a Argentona amb una extensa programació

El Correllengua 2022 d’Argentona compta amb una extensa programació, que anirà des del 31 de juliol fins al 29 d’octubre. us deixem amb la programació detallada: – Diumenge 31 de […]

11a edició del Correllengua a La Seu d’Urgell

Dissabte 9 de juliol a partir de les 18 h, se celebrarà a la Plaça Pati Palau, de la Seu d’Urgell, una nova edició del seu habitual Correllengua, organitzat per […]

Presentació del projecte “AINA” dins del marc del Correllengua

En aquestes dates on el Correllengua ja està en marxa i cal que la consciència lingüística sigui especialment present, ens adrecem a vosaltres per tal de presentar-vos el projecte AINA. […]

La CAL celebra a Tàrrega l’acte d’inici de la 26a edició del Correllengua

La programació, dedicada enguany a l’escriptor valencià Joan Fuster, ha estat organitzada per Agenta i la CAL amb suport de la Regidoria de Cultura de Tàrrega. Els dies 10 i […]

Tàrrega acollirà l’acte central del Correllengua 2022 els dies 10 i 11 de juny

Com bé sabeu, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana dedica el Correllengua 2022 a l’escriptor Joan Fuster, celebrant el centenari del seu naixement. L’acte d’inici del Correllengua es durà […]

L’Institut d’Estudis Catalans acull el primer acte del Correllengua dedicat a Joan Fuster

Dimecres 25 de maig, la CAL va organitzar una taula rodona a l’Institut d’Estudis Catalans, sent el primer dels actes commemoratius del Correllengua 2022, celebrant el centenari del naixement de […]

Acte commemoratiu del centenari del naixement de Joan Fuster

En el marc del Correllengua i del Pacte Nacional per la Llengua s’engloba aquest acte commemoratiu del centenari del naixement de Joan Fuster. Així el 25 de maig a l’Institut […]

La CAL participa en un dels relleus de la “Korrika 2022”

Dissabte 2 d’Abril, la CAL va participar en un dels trams de relleu de la Korrika 2022, gràcies a la invitació del centre cultural Euskal Etxea, entitat organitzadora de la […]

La CAL va ser present a la Diada de la Catalunya Nord

Més de 2.000 persones, convocades pel Col·lectiu 7 de novembre, es van manifestar pel centre de Perpinyà el passat dissabte, Diada de la Catalunya Nord, sota el lema “Esborrem el […]

Convocatòria per assistir a l’Acte Final del Correllengua 2021 a Perpinyà

La CAL organitza un autobús per pujar a la capital de la Catalunya Nord el proper 6 de novembre Com cada any la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) […]

Exposició treballs IE Sant Esteve

Del 8 al 18 d’octubre al Mercat Municipal de Castellar del Vallès. Exposició dels treballs dels alumnes del cicle superior i de 2n d’ESO.

El Correllengua arriba a Castellar del Vallès el 2 d’octubre

Isabel-Clara Simó a La Setmana del Llibre en Català 2021

Dissabte 11 a les 18:45, a La Setmana del Llibre en Català se celebrarà un acte sobre Isabel-Clara Simó, la persona homenatjada en el Correllengua d’enguany. A la xerrada hi […]

El Correllengua 2021 rep el suport institucional del territori

Més d’una desena d’ajuntaments del Principat aproven en els seus plens municipals la Moció de Suport al Correllengua d’enguany Com cada any, el Correllengua gaudeix d’un ampli suport de moltes […]

La CAL dona el tret de sortida del Correllengua 2021 a Figueres

Enguany, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana dedica el Correllengua a l’escriptora, periodista i activista política Isabel-Clara Simó La CAL i el seu Nucli de Figueres, juntament amb l’Ajuntament […]

Jordi Cuixart participa en el cartell del Correllengua 2021

Enguany el Correllengua celebra la seva vint-i-cinquena edició. És per això que, per commemorar-ho, es va decidir comptar amb la participació de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural. Avui dia 4 […]

El Manifest del Correllengua 2021 a càrrec de Carme Junyent

Aquesta setmana s’ha fet públic el Manifest del Correllengua d’enguany, redactat per la lingüista catalana Carme Junyent, consultable a l’apartat de Materials per a organitzadors del web correllengua.cat. A finals […]

El Correllengua celebra el seu 25è aniversari homenatjant Isabel-Clara Simó

Aquest any 2021, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana i la celebració del Correllengua fan 25 anys. Com cada edició, el Correllengua es dedica a un personatge rellevant de […]

Balanç anual del Correllengua 2020

El Correllengua segueix sent la iniciativa més important en defensa de la llengua i la cultura catalanes als Països Catalans. La 24a edició del Correllengua ha estat dedicada a la […]

Acte central del Correllengua Badalona 2020

L’acte central Correllengua 2020 de la ciutat de Badalona va celebrar-se a l’Espai Betúlia el passat 29 d’octubre de 2020. A continuació podeu tornar a veure l’enregistrament audiovisual que els […]

Èxit de convocatòria al Correllengua a Castellar del Vallès

Malgrat la pluja i les dificultats a l’hora d’organitzar esdeveniments presencials, el Correllengua de Castellar del Vallès de 2020 aplega a dues-centes cinquanta persones.   El passat dissabte, dia 10 […]

Programa del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Demà se celebra el #Correllengua2020 dels barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta amb el següent programa: Programa Correllengua 2020 18 h Desplegament del mural del cartell infantil guanyador del […]

Presentació del Correllengua 2020 de Badalona

Ja s’ha presentat el vídeo promocional del Correllengua a Badalona d’aquest 2020, amb la participació de diferents entitats de la ciutat: Òmnium Cultural, El Círcol i l’Associació Alcalde Xifré.  

Sitges celebra l’Acte Central del Correllengua 2020 dels Països Catalans, enguany dedicat al poeta Josep Carner

El dissabte 3 d’octubre, el municipi garrafenc va acollir les activitats de l’Acte Central del Correllengua 2020. La jornada va comptar amb parlaments, actuacions, la lectura del Manifest d’enguany i […]

Presentació de l’Acte Central del Correllengua dels Països Catalans a Sitges

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana presenta el cartell de l’Acte Central del Correllengua dels Països Catalans del 2020, que tindrà lloc a Sitges i que homenatja el poeta […]

Sitges acull l’acte central del Correllengua als Països Catalans dedicat a Josep Carner

Serà el 3 d’octubre i inclourà l’encesa de la flama, la lectura del Manifest, a càrrec de l’actriu Carme Sansa, i concerts de música. El Correllengua està dedicat aquest any […]

El Correllengua 2020 rep el suport institucional del territori

Una desena d’ajuntaments del Principat aproven en els seus plens municipals la Moció de Suport al Correllengua d’enguany Com cada any, el Correllengua gaudeix d’un ampli suport de moltes i […]

Arrenca el Correllengua 2020, que glossa la figura de Josep Carner

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana dedica el Correllengua 2020 a l’insigne poeta i al seu llegat literari en el 50è aniversari de la seva mort. L’acte central d’enguany […]

Arrenca l’organització del Correllengua 2020

El dia 10 de juny a les 19 hores se celebrà la reunió d’organitzadors del Correllengua, en format virtual. En aquesta reunió es va anunciar la figura a homenatjar en […]

La cloenda del Correllengua i la Diada de la Catalunya Nord conflueixen en una jornada reivindicativa amb un clam unànime per la llibertat

Milers de persones s’han manifestat al centre de Perpinyà sota el lema Sem Catalunya Nord, fem Països Catalans Memòria, reivindicació i cultura, els tres elements clau d’una Diada que ha […]

Vine amb la CAL a la cloenda del Correllengua 2019 a Perpinyà!

El proper 9 de novembre, la capital rossellonesa acull la cloenda del moviment que centra els actes de la jornada en la reivindicació de la catalanitat de la Catalunya Nord […]

El Correllengua torna a Lleida després de 7 anys

Aquest passat dissabte 5 d’octubre de 2019, la ciutat de Lleida va recuperar el Correllengua set anys després de la darrera edició. La iniciativa cultural en defensa de la llengua, […]

Paco Mir (el Tricicle) presenta INVASIÓ SUBTIL I ALTRES CONTES de Pere Calders

INVASIÓ SUBTIL i ALTRES CONTES de Pere Calders, és un espectacle amb dramatúrgia de Paco Mir (tricicle) i estrenat per la Companyia Eòlia. Sinopsi Els contes de Pere Calders són […]

L’exposició sobre la vida i l’obra de Pere Calders recorre la geografia catalana en el marc del Correllengua 2019

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana posa a disposició dels organitzadors del Correllengua 2019 una exposició itinerant que destaca els trets més importants de la vida i l’obra d’un […]

Llançà dona el tret de sortida al Correllengua 2019  

Aquest passat dissabte, dia 6 de juliol, el municipi de Llançà va acollir l’acte d’inici del Correllengua 2019, la iniciativa més important en defensa de la llengua i la cultura […]

Jordi Cuixart, autor del manifest del Correllengua 2019

Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, és l’autor del manifest del Correllengua 2019. Cuixart, que continua a la presó madrilenya de Soto del Real a l’espera de la sentència que dictamini el Tribunal Suprem, aprofita […]

El Correllengua 2019 glossarà la figura de Pere Calders

Aquest pròxim mes de juliol s’iniciarà la vint-i-tresena edició del Correllengua, la mobilització per la llengua i la cultura més important del país que s’organitza de la mà de la Coordinadora d’Associacions per […]

Betevé emet ‘Lola Anglada: art, resistència i compromís’

El proper dissabte 19 de gener, a les 19.30h., Betevé emetrà el documental ‘Lola Anglada: art, resistència i compromís’, sobre la vida i l’obra de la primera il·lustradora professional catalana i a […]

La defensa de la llengua i les llibertats polítiques marca el Correllengua 2018

Aquest proppassat diumenge 25, Dia internacional contra la violència masclista, va tenir lloc el darrer acte del Correllengua 2018 al municipi de Llagostera. D’aquesta manera finalitzava una activitat que, en […]

Diumenge, dia 25, a Llagostera, el Correllengua contra la violència masclista

          

La fi del Correllengua i la Diada de Catalunya Nord es fusionen en una jornada històrica

Més de 10.000 persones van participar aquest passat dissabte, dia 10 de novembre, en la mobilització celebrada a Perpinyà per commemorar el Tractat dels Pirineus, l’acord pel qual el 1659 […]

Correllengua festiu i solidari al Palau d’Anglesola

El passat 6 d’octubre va tenir lloc al Palau d’Anglesola una intensa edició del Correllengua, que enguany la organització va voler convertir en un crit en defensa de les llibertats […]

Música i castanyada se citen al Correllengua de Santa Eulàlia de Riuprimer

Enguany, el Correllengua i la Castanyada a Santa Eulàlia de Riuprimer coincidiran en una agenda repleta d’activitats de tota mena. El primer dels actes serà aquest mateix dimecres, dia 31 […]

Elx reviu la flama del Correllengua

El passat divendres, 19 d’octubre, la flama del Correllengua va tornar a passejar la lluita per la defensa de la cultura i la llengua als Països Catalans. La jornada, que […]

Mataró esclata amb el Correllengua 2018

La capital del Maresme va acollir el passat dia 6 la celebració del Correllengua, que en la seva vint-i-dosena edició està dedicat al moviment de la Nova Cançó. La convocatòria […]

7-O: el Correllengua arriba a Santa Coloma de Gramenet

Aquest diumenge vinent, dia 7 d’octubre, s’inicien les activitats del Correllengua al municipi barcelonès de Santa Coloma de Gramenet. L’acte d’obertura, que començarà a les 18h a l’Auditori dCan Roig […]

L’exposició ‘La Nova Cançó: un crit de llibertat col·lectiva’ viatja per diversos municipis de Catalunya

Des de la CAL hem posat a disposició d’institucions i altres organismes l’exposició itinerant “La Nova Cançó: un crit de llibertat col·lectiva”, en el marc del Correllengua 2018, enguany dedicat […]

Ja està disponible la samarreta del Correllengua 2018!

Un any més, posem a la vostra disposició la samarreta del Correllengua. El model està dedicat al moviment de la Nova Cançó, fenomen que homenatgem en el Correllengua d’enguany. Inclou la […]

Tret de sortida al Correllengua 2018

Coincidint amb el 20è aniversari del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, durant tota la setmana s’han dut a terme els actes d’inici del moviment Dissabte es va dur a […]

Ja està disponible el primer butlletí del Correllengua 2018

Al primer butlletí electrònic d’aquest any expliquem com van ser els actes d’inici del Correllengua 2018. També fem un repàs dels Correllengües que s’han celebrat fins ara i els que […]

L’acte institucional d’inici del Correllengua se celebra al districte de Sants-Montjuïc

Aquest vespre s’ha celebrat l’acte institucional d’inici del Correllengua a la sala de plens de la Regidoria del Districte de Sants-Montjuïc amb motiu dels 20 anys del Correllengua de Sants, […]

Una taula rodona per redescubrir la Nova Cançó

Avui ha tingut lloc la taula rodona “La Nova Cançó, símbol de la recuperació nacional col•lectiva” amb la participació de diversos experts sobre la matèria. L’activitat, realitzada a la Lleialtat Santsenca, […]

Comencen els actes d’inici del Correllengua 2018

Aquest vespre s’ha dut a terme la presentació oficial del Correllengua 2018 a la Casa Golferichs. Amb aquest esdeveniment comencen els actes d’inici del moviment que enguany es dedica al […]

Tot a punt per al Correllengua dedicat a la Nova Cançó

El tret de sortida tindrà lloc el 25 de juny en un acte dirigit a premsa i públic Els actes d’inici continuaran el 28, 29 i 30 de juny a […]

Ja estan disponibles els materials per als organitzadors del Correllengua

Com cada any, des de la CAL posem a disposició dels organitzadors del Correllengua una sèrie de materials i recursos de venda i préstec, amb l’objectiu de facilitar la programació […]

Celebrada la Trobada d’Organitzadors del Correllengua 2018

Dissabte passat vam celebrar la Trobada d’Organitzadors del Correllengua 2018 per parlar de les novetats de l’edició d’aquest any i per compartir experiències i iniciatives d’èxit que poden ajudar a […]

Fundada l’Eurokorrika, la Xarxa Europea de Curses per la Llengua

Amb motiu del 10è aniversari del Redadeg, la cursa per la llengua bretona, a principis del mes de maig, es va organitzar una trobada europea d’organitzadors de curses per la […]

Trobada d’Organitzadors del Correllengua 2018

Un any més, des de la CAL Nacional organitzem la Trobada d’Organitzadors del Correllengua, l’espai per conèixer les novetats que acompanyaran enguany el moviment i en què s’hi comparteixen experiències […]

Ja tenim els guanyadors del 10è Concurs de cartells del Correllengua

El passat 3 d’abril va finalitzar el termini per participar en el Concurs de cartells del Correllengua, enguany organitzat conjuntament amb el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. […]

La CAL participarà en la primera trobada europea d’organitzadors de curses per la llengua

La CAL participarà en la primera trobada europea d’organitzadors de curses per la llengua que tindrà lloc el pròxim 5 de maig a la ciutat bretona de Quimper. La jornada […]

Recursos didàctics per donar a conèixer la Nova Cançó

Enguany la CAL continuarà potenciant les activitats del Correllengua a les escoles i instituts de secundària del país a través d’un recull de propostes didàctiques adreçades a nens i nenes […]

El Correllengua 2018 retrà homenatge a la Nova Cançó

El moviment reivindicarà el fenomen musical, polític i social que va esdevenir un crit de llibertat col·lectiva El tret de sortida del Correllengua 2018 tindrà lloc els dies 28, 29 […]

Participa en el 10è Concurs de cartells del Correllengua

Ja s’ha obert el termini per participar en el Concurs de cartells del Correllengua, enguany organitzat conjuntament amb el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. La participació en el concurs és oberta […]

La cloenda del Correllengua a Perpinyà també crida per la llibertat dels presos polítics

Article publicat a Racó Català  Unes 3.000 persones han desfilat aquest dissabte pels carrers del centre de Perpinyà en motiu de la celebració de la Diada de la Catalunya del Nord […]

Punt final al Correllengua 2017

La 21a edició del Correllengua ha estat marcada per l’actualitat política i social que viu el país. El moviment s’ha sumat a les accions de protesta organitzades aquests últims mesos […]

Ràdio Flix parla sobre el Correllengua 2017

 

Propostes d’activitats per programar al Correllengua 2017

Des de la CAL proposem als organitzadors del Correllengua tot un seguit de propostes d’activitats relacionades amb la figura de Lola Anglada. Com a novetat de l’edició d’enguany, el grup […]

L’escola d’art La Nau participa en el Correllengua d’Horta-Guinardó

El Taller d’Arts Plàstiques fa un homenatge a Lola Anglada amb un mural del personatge ‘El més petit de tots’ Amb motiu del Correllengua d’Horta-Guinardó, el Taller d’Arts Plàstiques La […]

Cloenda del Correllengua 2017 i Diada de Catalunya Nord

El passat dissabte dia 4 de novembre, Perpinyà va acollir la clausura oficial de la 21a edició del Correllengua en el marc de la Diada de Catalunya Nord. Milers de […]

Vilada recupera el Correllengua i el dedica a Xirinacs

Article publicat a El Punt Avui Vilada recupera, avui, el correllengua i l’aprofita per homenatjar Lluís Maria Xirinacs, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort. Feia 8 anys, […]

Milers de manifestants surten als carrers de Perpinyà pel dret de decidir

Article publicat a vilaweb Milers de manifestants van desfilar pels carrers de Perpinyà per celebrar la Diada de Catalunya Nord. Enguany, la marxa festiva i reivindicativa organitzada per organitzacions culturals […]

El Correllengua 2017 s’acomiada aquest dissabte a Perpinyà

La capital rossellonesa acull la cloenda del moviment que centra els actes de la jornada en la reivindicació de la catalanitat de la Catalunya Nord En el marc de la […]

Celebració del 125è aniversari del naixement de Lola Anglada

El passat diumenge 29 d’octubre va ser el 125è aniversari del naixement de la il·lustradora i narradora de contes infantils Lola Anglada, figura a qui es dedica el Correllengua d’enguany. […]

Lola Anglada, l’art i el món turmentat

Informació i imatge publicades a la revista digital Catorze  La narradora i il·lustradora Lola Anglada va néixer a Barcelona el 29 d’octubre del 1892 i va morir a Tiana el […]

Lola Anglada, la primera dibuixant professional

Informació publicada a www.sapiens.cat El temps que li va tocar viure gran part de la seva vida, el franquisme, era incompatible amb els seus profundíssims anhels de llibertat personal i […]

Un Correllengua dedicat a Lola Anglada que arrencarà coincidint amb la Castanyada – Sant Feliu de Llobregat

Article publicat a la plataforma digital www.fetasantfeliu.cat La il·lustradora i narradora infantil Lola Anglada és la protagonista de l’edició d’enguany del Correllengua, que se celebra en diversos municipis dels Països Catalans. A Sant Feliu […]

El Correllengua recorda la figura de Lola Anglada i reivindica el paper de la llengua en la cultura del país – Tàrrega Televisió

Text i vídeo publicats a Tàrrega Televisió Tàrrega celebra aquests dies el Correllengua que aquest any es dedica a la Figura de Lola Anglada,en el 125 aniversari del seu naixement, considerada […]

L’actualitat política del país centra el 21è Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Informació publicada a la plataforma digital www.el3.cata El Correllengua d’enguany, que va omplir dissabte al matí la plaça de Sants. va anar dedicada al 125è aniversari del naixement de la […]

El Correllengua continua recorrent territori

El moviment se suma a les accions de protesta organitzades per aquest cap de setmana i modifica algunes de les activitats previstes. Dissabte dia 21, el Correllengua arriba a Sants, Hostafrancs i la Bordeta. […]

A la cloenda del Correllengua 2017 visitarem Elna 

El 4 de novembre Perpinyà acollirà la cloenda de la 21a edició del Correllengua coincidint, un any més, amb els actes de la Diada de Catalunya Nord. Tal com fem habitualment, des de la CAL […]

Les imatges del Correllengua a Castellar del Vallès

El Correllengua a Castellar del Vallès es va celebrar els passats dies 6, 7, 8 i 14 d’octubre. A més dels actes tradicionals del moviment, aquest any també es van […]

El Correllengua (a Castellar del Vallès), carregat de reivindicació nacional

Informació i imatges publicades a L’actual.cat La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) va fer arribar la simbòlica flama a la Plaça Calissó, dissabte a la tarda. L’organització va […]

El Correllengua 2017 homenatja Lola Anglada – Castellar del Vallès

Informació i imatges publicades a L’actual.cat Els propers 6, 7, 8 i 14 d’octubre se celebra a Castellar el Correllengua 2017, una cita que cada any es porta a terme […]

El Correllengua amb el referèndum

El Correllengua segueix més actiu que mai. Les activitats del moviment s’han sumat a les mobilitzacions de protesta organitzades aquestes últimes setmanes per denunciar la repressió de l’Estat espanyol i […]

El Correllengua es desplaça de Miramar a Valls per defensar la seu electoral de la Biblioteca Popular

Informació i imatges publicades a la plataforma digital VallsDiari.cat El Correllengua de l’Alt Camp, organitzat anualment per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), i que normalment se celebra […]

El Correllengua a Olesa de Montserrat

Aquest any, el Correllengua d’Olesa de Montserrat no serà tan potent com altres anys perquè les persones que integren el nucli estan dedicant tots els esforços a les necessitats actuals […]

Correllengua pel SÍ al Palau d’Anglesola

Informació i imatges publicades al butlletí informatiu i cultural Avenç del Palau (http://avensdelpalau.cat/).  Nou murals gegants a les parets del poble, cercavila amb els bastoners del Casal Pere III de […]

Comença el Correllengua 2017 al País Valencià

Article publicat al web de l’ACPV ACPV organitza actes per la llengua i la cultura a tot el País Valencià durant els pròxims dos mesos El Correllengua és una campanya […]

“Lola Anglada a través dels seus contes i il·lustracions”

El passat dissabte dia 23 de setembre, es va dur a terme l’activitat “Lola Anglada a través dels seus contes i il·lustracions” a la plaça de Catalunya de Barcelona. Dirigida a […]

El Correllengua farà estada a la plaça de Catalunya de Barcelona

Els propers 23 i 25 de setembre, la CAL organitzarà una doble jornada lúdica i festiva per celebrar el pas del Correllengua per la ciutat de Barcelona. Dissabte 23, a partir de […]

Cassà celebra la 2a Ruta dels Països Catalans amb motiu del Correllengua 2017

Dins dels actes organitzats per celebrar el Correllengua 2017 arreu del territori,  el dissabte 9 de setembre es va dur a terme la 2a Ruta dels Països Catalans a Cassà de […]

El Correllengua 2017 continua fent país

El Correllengua segueix recorrent els pobles i ciutats del país. Ja hi ha prop de 50 punts d’activitat arreu del territori i més de 40 ajuntaments i consells comarcals hi han donat […]

Les imatges del Correllengua a Alforja

El passat mes d’agost, es va dur a terme el Correllengua a Alforja. Enguany, el moviment al poble estava dedicat als “Noms del temps” per això es va engalanar el […]

‘Margarida’

Article d’opinió d’Anna Manso a la plataforma digital del diari ara.cat Tinc una mare que em va regalar els clàssics: Homer, Shakespeare, Austen, Maragall, Carner, Rodoreda. Però abans em va […]

El Correllengua a Alforja

Article escrit per l’organització del Correllengua d’Alforja Enguany serà el sisè correllengua d’Alforja. Des del primer any, la proposta ha estat sempre fixar, recuperar i aprofundir en la llengua viva: […]

Propostes d’activitats per programar al Correllengua 2017

Des de la CAL proposem als organitzadors del Correllengua tot un seguit de propostes d’activitats relacionades amb la figura de Lola Anglada. Com a novetat de l’edició d’enguany, el grup […]

L’exposició sobre Lola Anglada recorre els pobles i les ciutats del país

Amb motiu del Correllengua 2017, l’exposició “Lola Anglada: art, resistència i compromís” es podrà veure durant els pròxims mesos a més d’una vintena de biblioteques i casals culturals d’arreu del […]

Ja es pot demanar en préstec el reportatge sobre la vida i l’obra de Lola Anglada

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) posa a disposició de tots aquells que vulguin fer un passi el reportatge “Lola Anglada: art, resistència i compromís”. L’audiovisual, produït i […]

Concurs micro obert de rap i hip-hop 2017

Article publicat a la plataforma digital www.secretariat.cat El premi és la gravació d’una maqueta en estudi professional, a càrrec de l’escola de música Jam Session. Bases del concurs micro obert […]

El Correllengua 2017 arriba a l’exterior amb la participació de l’Escola Catalana de Londres

“La meva paraula catalana en un racó de la ciutat de Londres”, així és com l’Escola Catalana de Londres ha titulat l’audiovisual que ha enregistrat amb motiu del Correllengua 2017. […]

Òmnium Cultural de l’Alt Urgell organitza a la Seu el Correllengua 2017

Article publicat a la plataforma digital Fòrum.ad Aquest dissabte 8 de juliol Òmnium Cultural de l’Alt Urgell celebra el Correllengua 2017 amb un ampli programa d’actes que s’iniciarà a les […]

Música, humor i reivindicació al Correllengua 2017 a la Seu

Article publicat a El Periòdic d’Andorra – L’activitat es durà a terme aquest dissabte al vespre al Pati Palau. La música, l’humor i la reivindicació són els principals elements que marquen aquest […]

Canet dóna inici al Correllengua amb la presentació del llibre “De fora vingueren” de Matthew Tree

Article publicat a Ràdio Canet  Es presenta a Canet de Mar el darrer llibre de l’autor Matthew Tree titulat “De fora vingueren” en un acte que inclou la lectura del […]

Ja podeu reservar la samarreta del Correllengua 2017!

Un any més, posem a la vostra disposició la samarreta del Correllengua. El model està dedicat a la il·lustradora i narradora de contes infantils Lola Anglada a qui homenatgem en […]

Tret de sortida al Correllengua 2017

Aquest cap de setmana s’han celebrat els actes d’inici de la 21a edició del Correllengua, enguany dedicat a la il·lustradora i narradora de contes infantils Lola Anglada. El poble que ha acollit […]

Lola Anglada, protagonista del Correllengua 2017

Article publicat a La Llança (elnacional.cat) Lola Anglada serà l’eix central del Correllengua 2017, que va rebre el tret de sortida a Tiana (Maresme) aquest divendres i que està organitzat per la […]

Tiana dóna el tret de sortida al Correllengua 2017

Article original de l’ACN Tiana.  El municipi de Tiana (Maresme) ha acollit aquest cap de setmana el tret de sortida del Correllengua 2017, organitzat anualment per la Coordinadora d’Associacions per la […]

Les propostes premiades en el Concurs de cartells del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Article publicat a la plataforma digital secretariat.cat Marta López-Fernández s’ha erigit guanyadora del 9è concurs de cartells del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i Júlia Yuste i Mariona […]

La Sargantana, l’Ametlleta, la Margarideta i El Més Petit de Tots tornen a sortir

Article publicat a La Local (Ràdio Tiana) Han passat quasi 30 anys després de l’últim cop que ho van fer; els capgrossos que van crear els artistes de Can Boter, […]

La CAL presenta el primer audiovisual sobre la vida i l’obra de Lola Anglada

El reportatge “Lola Anglada: art, resistència i compromís” mostra la vessant de l’artista més compromesa amb el país i amb les llibertats del poble català. L’audiovisual es presentarà a Tiana […]

L’Escola Catalana de Londres participa en el Correllengua 2017

Enguany, l’Escola Catalana de Londres se suma a les activitats organitzades amb motiu del Correllengua 2017 enregistrant un vídeo amb els estudiants del centre. Sota el lema “A l’Escola Catalana […]

El Correllengua 2017 arrenca a finals de mes a Tiana

Els actes d’inici del moviment tindran lloc el dia 30 de juny al vespre i l’1 de juliol durant tota la jornada La 21a edició del Correllengua, dedicada a la […]

Comencen els actes del moviment amb el Correllengua a Montmeló

El passat dissabte 3 de juny es va celebrar el primer Correllengua de l’any a Montmeló. Al llarg del matí va haver-hi parades, tallers i activitats diverses per tal de potenciar […]

L’Identi’CAT 2017

El cap de setmana passat (del 24 al 28 de maig) va tenir lloc l’edició XVI d’Identi’CAT, la festa de la catalanitat a la Catalunya Nord que cada any s’emmarca […]

Lola Anglada, dona, catalanista i republicana

Si busqueu per Internet “Lola Anglada” el primer que hi trobareu serà l’apartat que té a la vikipèdia i que, entre altres, ens diu: “Dolors Anglada i Sarriera, coneguda popularment com a Lola Anglada (Barcelona, 29 d’octubre de 1892 – […]

Trobada d’organitzadors del Correllengua 2017

Un any més, des de la CAL Nacional organitzem la Trobada d’Organitzadors del Correllengua, l’espai per conèixer les novetats que acompanyaran enguany el moviment i en què s’hi comparteixen experiències […]

La CAL promou material didàctic sobre la figura de Lola Anglada amb motiu del Correllengua 2017

Article publicat a la plataforma digital llengua.gencat.cat La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) ha preparat un dossier d’activitats didàctiques adreçades a escolars d’infantil, primària, ESO i batxillerat per donar […]

L’art de Lola Anglada

Una de les persones que millor va conèixer i estimar l’art de Lola Anglada va ser el crític teatral i historiador Francesc Curet. Durant molts anys, Curet i Anglada van […]

Ja tenim el cartell del Correllengua 2017

El cartell del Correllengua d’enguany fa referència a una de les il·lustracions més famoses de Lola Anglada: El més petit de tots. El dibuix representa el caràcter revolucionari, de resistència […]

9è Concurs de cartells del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

El nucli de la CAL al barri de Sants, Hostafrancs i la Bordeta de Barcelona organitza el 9è Concurs de cartells del Correllengua. La participació és oberta tant a professionals […]

El Correllengua 2017 es dedicarà a Lola Anglada

Enguany el moviment vol recuperar la figura de l’artista coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement L’inici del Correllengua tindrà lloc a Tiana, municipi on Lola Anglada va passar […]

La CAL continua promovent el Correllengua a les escoles

Un any més la CAL posa a l’abast de les escoles el dossier d’activitats del Correllengua. Es tracta d’un conjunt de propostes lingüístiques adreçades a nens i nenes d’infantil, primària, […]

Punt final al Correllengua 2016 amb èxit de participació

El Correllengua ha tancat recentment l’edició número 20. Ha estat un any ben especial. D’una banda, perquè hem celebrat dues dècades de recorregut d’aquesta mobilització, dues dècades en les quals […]

El nou nucli de la CAL a Sant Cugat es presenta en el marc del Correllengua

La CAL s’ha reconstituït a Sant Cugat del Vallès després de molts anys sense tenir nucli al municipi. El passat diumenge 20 de novembre, en el marc de la jornada […]

Sant Cugat celebra el Correllengua aquest diumenge

Diumenge dia 20 de novembre torna el Correllengua a Sant Cugat del Vallès de la mà del nou nucli de la CAL a la ciutat. La jornada se celebrarà a […]

Primera gimcana per la llengua a Alguaire

Amb la celebració del Correllengua 2016, a Alguaire ens afegim a la crida que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana fa cada any per promoure la nostra llengua i […]

Festa i reivindicació a Perpinyà amb motiu del Correllengua

Al butlletí de novembre t’expliquem les darrers novetats del Correllengua 2016, els actes de cloenda celebrats a Perpinyà i altres informacions d’interès. Accedeix al butlletí

El Correllengua 2016 continua recorrent el país

Paral·lelament als actes de cloenda celebrats a Perpinyà el passat 5 de novembre, el cap de setmana passat el Correllengua també va ser present a Figueres, Alella, Argentona, la Vila de […]

Cloenda del Correllengua 2016 i Diada de la Catalunya Nord

Dissabte passat la CAL va participar en els actes de commemoració de la Diada de la Catalunya Nord, que cada any coincideix amb la cloenda del Correllengua 2016. A continuació podeu […]

El Correllengua del Palau d’Anglesola recupera paraules pròpies de Ponent

La tarda del dissabte, 5 de novembre, ha tingut lloc el Correllengua del Palau d’Anglesola que, enguany, s’ha centrat a potenciar les paraules palauanglesolines i de Ponent. Per això membres […]

El Correllengua 2016 s’acomiada aquest dissabte a Perpinyà

Perpinyà acull la cloenda de la 20a edició del Correllengua i centra els actes de la jornada en la reivindicació de la catalanitat de Catalunya del Nord Demà dissabte la […]

En tinc disset!

Fa vint-i-cint anys Els Pets cantaven a cor què vols als escenaris de les Festes Majors d’arreu de Catalunya aquell “En tinc disset, tinc cara de préssec, en tinc disset, […]

Cloenda del Correllengua 2016 a Perpinyà

El 5 de novembre Perpinyà acollirà la cloenda de la vintena edició del Correllengua coincidint, un any més, amb els actes de la Diada de Catalunya Nord. Tal com fem habitualment, […]

El Correllengua arriba a Sabadell

El proper divendres 28 d’octubre arriba el Correllengua a la ciutat de Sabadell. Enguany volem homenatjar a l’escriptora i periodista Montserrat Roig, coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort. […]

Les Biblioteques del Lluçanès, el Correllengua i el SuperClub de Lectura

El divendres 21, la Xarxa de Biblioteques del Lluçanès vam celebrar el Correllengua d’autor a Santa Creu de Jutglar. La vetllada, dedicada a l’escriptora Montserrat Roig, va reunir una cinquantena de […]

Parlem del Correllengua a BTV Ràdio

Aquest cap de setmana la ciutat de Barcelona acull el Correllengua 2016 amb tres programacions simultànies a la Vila de Gràcia, Horta-Guinardó i Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Marc Prohom, […]

El Correllengua, a ple rendiment

Aquests dies el Correllengua és ben viu! A continuació podeu fer un tast de l’activitat que hi haurà al territori. La vila de Pallejà viurà una nova jornada de Correllengua […]

El Lluçanès celebra el Correllengua amb un Superclub de Lectura dedicat a Montserrat Roig

Aquest divendres, la Xarxa de Biblioteques del Lluçanès organitzarà la quarta edició del Superclub de Lectura al Lluçanès, aquesta vegada, sobre l’escriptora catalana Montserrat Roig, l’autora homenatjada al Correllengua 2016, i […]

Berga celebra el Correllengua aquest cap de setmana

Berga acull aquest cap de setmana una nova edició del Correllengua, enguany dedicat a Montserrat Roig i organitzat pel Casal Panxo. Els actes comencen divendres dia 21 a 2/4 de […]

El Correllengua s’endinsa al territori

El cap de setmana passat, el Correllengua va ser present a Bigues i Riells, Bescanó, Calella, Castellbisbal, l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Sant Joan de Mediona, Sant Just Desvern […]

El Correllengua més Roig arriba a Gràcia

Les activitats, per a tots els públics, tindran lloc divendres 21 i dissabte 22 d’octubre Enguany arriba a la XXa edició, que es dedica a l’escriptora Montserrat Roig El Correllengua […]

Cassà celebrarà el Correllengua amb la 1a ruta dels Països Catalans

El Correllengua és la mobilització més important que es fa al país en favor de la llengua i de la cultura, sempre des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. […]

‘Reivindicació de la senyora Clito Mestres’ al Correllengua de l’Hospitalet de Llobregat

Aquest proper diumenge, a les 18.30h al Centre Catòlic de l’Hospitalet, i gràcies a la col·laboració del Quadre Escènic del Centre Catòlic, tindrà lloc la representació de l’obra Reivindicació de […]

Olesa Ràdio entrevista Neus Ràfols, de l’ADPC, amb motiu del Correllengua 2016

Aquesta setmana, Olesa de Montserrat celebra una nova edició del Correllengua. Amb motiu de la celebració, Olesa Ràdio ha entrevistat Neus Ràfols, de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, una […]

El Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2016 homenatjarà Montserrat Roig

Text: Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta Divendres 21 d’octubre, es farà la presentació del Correllengua santsenc a l’Abacus. Dissabte 22 durant tot el dia se celebraran més d’una […]

Arriba la 12a edició del Correllengua de Castellar del Vallès

Aquest cap de setmana tindrà lloc una nova edició del Correllengua a Castellar del Vallès. La plaça Calissó serà l’escenari, un any més, de les activitats de la vila. La […]

El Correllengua torna a Sallent

Text: Ateneu Popular Rocaus (Sallent) Montserrat Roig deia que «la cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini». Aquest any el Correllengua l’homenatja i a Sallent ens hi sumem […]

Segueix el Correllengua 2016

Al Mapa del Correllengua hi trobaràs tota la informació sobre l’estat del moviment. Vés al Mapa

Les darreres novetats del Correllengua, al butlletí del moviment

L’actualitat del Correllengua, a un sol clic! Consulta la darrera edició publicada

El Correllengua empeny amb força

El moviment ja ha visitat 24 viles i ciutats, i properament passarà per més de 40 indrets d’arreu dels Països Catalans El Correllengua continua recorrent el territori amb força i […]

Fem balanç dels 20 anys del Correllengua

Amb motiu de la celebració dels 20 anys del Correllengua, Marc Prohom, coordinador nacional del moviment, va parlar a Ràdio Terra sobre l’evolució i el futur de la mobilització que […]

Òmnium Cabrils s’afegeix al Correllengua

El grup de socis d’Òmnium a Cabrils ha organitzat a aquesta població el Correllengua, que enguany homenatja l’escriptora barcelonina Montserrat Roig. El proper divendres 30 de setembre a les 20:15h […]

Els #20anysCorrellengua, a les xarxes

Al llarg de la jornada de l’acte central de la celebració dels 20 anys del Correllengua, diverses entitats i persones van publicar contingut a les xarxes al voltant d’aquest esdeveniment. […]

El Correllengua celebra 20 anys de recorregut

Amb motiu de la 20a edició del Correllengua, els passats 24 i 25 de setembre vam celebrar unes jornades lúdiques i reivindicatives a la plaça de Catalunya de Barcelona. Dissabte […]

Quinze anys de la CAL d’Esplugues

Parlament que havia de ser llegit al Sopar per la Llengua del 23 de setembre de 2016, dins del marc del Correllengua d’Esplugues 2016. Autor: CAL d’Esplugues. Benvingudes i benvinguts […]

El Correllengua a Esplugues de Llobregat

A Esplugues, el Correllengua hi és present des de l’any 2002. El nucli de la CAL del municipi ha organitzat enguany dos actes ben reeixits: el recital poèticomusical de Jaume Calatayud […]

20 anys de Correllengua a Artés

Aquest proper diumenge, 25 de setembre, Artés celebra l’acte central del Correllengua 2016. Des de fa 20 anys, el Correllengua d’Artés treballa per a la difusió de l’ús social de […]

El País Valencià es prepara per a una nova edició del Correllengua

Els propers 22 i 23 de setembre, el Correllengua 2016 arriba al País Valencià de la mà de l’Associació Cultural del País Valencià, l’ACPV. El moviment començarà a caminar a […]

Nova edició del Correllengua a l’Hospitalet de Llobregat

Aquest proper mes d’octubre arriba una nova edició del Correllengua a l’Hospitalet de Llobregat. Un any més, des del nucli de la CAL us volem convidar a celebrar conjuntament la festa […]

Cesk Freixas dóna la benvinguda al Correllengua Alt Camp el proper 22 de setembre

Un any més, diverses entitats de la comarca han posat en marxa l’arribada del Correllengua. Una iniciativa que celebra el seu 20è aniversari i està dedicat a la periodista i escriptora Montserrat […]

Ja podeu llegir la nova edició del butlletí del Correllengua

Ha sortit el segon número del butlletí del Correllengua 2016, la millor eina per seguir l’actualitat del moviment. Podeu accedir-hi prement aquí.

Celebració del 20è aniversari del Correllengua

Aquest 2016 el Correllengua arriba a la 20a edició i volem celebrar-ho amb tots i totes vosaltres! Per això, els propers 24 i 25 de setembre organitzarem unes jornades lúdiques […]

El Correllengua 2016 continua visitant les escoles del país

La 20a edició del Correllengua continuarà visitant els centres educatius del país el primer trimestre del curs 2016/17, i ho farà a través de diverses activitats pensades perquè els i […]

Un any més, que corri la llengua!

Desenes d’escoles participen en les activitats educatives del Correllengua, que promou cada any una figura important de la nostra cultura amb l’objectiu de fomentar la conscienciació lingüística. Reportatge publicat al suplement […]

La llengua viva. El parlar d’Alforja

Recuperar aquelles paraules i expressions pròpies que s’han deixat d’utilitzar, especialment entre els més joves. Aquest és el fil conductor de les activitats anuals del Correllengua d’Alforja. Des de l’any 2012, […]

La Seu d’Urgell celebra el Correllengua 2016 amb la presència de Jordi Cuixart

(Notícia publicada a RàdioSeu) La Seu d’Urgell celebrarà aquest dissabte, 16 de juliol, els actes del Correllengua 2016 a la ciutat. La capital de l’Alt Urgell dóna un any més […]

Els dies 15 i 16 de juliol arriba el Correllengua 2016 a Santa Margarida de Montbui

(Notícia publicada a infoanoia.cat) El nucli de la CAL a Santa Margarida de Montbui, conjuntament amb altres entitats i associacions del municipi, ha programat per als propers dies 15 i […]

Declaracions de Marc Prohom, coordinador del Correllengua, a Catalunya Ràdio

Amb motiu de l’inici del Correllengua 2016, dissabte passat el programa ‘Mans’ de Catalunya Ràdio va entrevistar Marc Prohom, coordinador del Correllengua. Prohom va manifestar que un dels factors d’èxit […]

Arrenca el Correllengua 2016 en homenatge a Montserrat Roig

El passat 9 de juliol la CAL va encetar la vintena edició del Correllengua, enguany dedicat a l’escriptora i periodista Montserrat Roig. La celebració va tenir lloc a Canet de Mar, […]

Estiu replet d’activitats del Correllengua!

Un cop encetat el Correllengua 2016, diversos indrets del territori acolliran un reguitzell d’activitats per a tots els gustos. El nucli de la CAL de Santa Margarida de Montbui, recentment estrenat, […]

Aquest dissabte, tret de sortida al Correllengua 2016

El proper dissabte 9 de juliol encetarem la vintena edició del Correllengua, enguany dedicat a l’escriptora i periodista Montserrat Roig. L’esdeveniment tindrà lloc a Canet de Mar, la vila on Roig […]

Ja podeu reservar la samarreta del Correllengua 2016!

Un any més, posem a la vostra disposició la samarreta del Correllengua. Enguany oferim dues opcions: un model dedicat al 20è aniversari del moviment i dissenyat en exclusiva per l’estudi […]

Montserrat Roig i Canet de Mar

Tot i que Montserrat Roig va viure tota la vida a l’Eixample de Barcelona, molts estius els va passar a Canet, on va escriure moltes de les seves novel·les alhora […]

Ja podeu consultar el dossier de recursos del Correllengua 2016

A cada ciutat, poble i barri els actes del Correllengua els impulsen nuclis de la CAL o entitats i persones interessades a col·laborar-hi. Des de la CAL, cada any posem a disposició un […]

Ens trobem amb les comissions organitzadores del Correllengua de Ponent, Barcelona i rodalies

Dimecres 15 i dissabte 18 de juny vam celebrar una nova edició de la Trobada d’Organitzadors del Correllengua. Enguany, la trobada no només va tenir lloc a Barcelona, sinó que per […]

El Correllengua 2016 arrencarà el 9 de juliol a Canet de Mar

Dissabte 9 de juliol donarem el tret de sortida al Correllengua 2016, enguany dedicat a l’escriptora Montserrat Roig. L’esdeveniment tindrà lloc a Canet de Mar, on s’hi celebraran diverses activitats […]

Presentem el manifest del Correllengua 2016 i el cartell dedicat a Montserrat Roig

El passat 4 de juny, en el marc de l’acte de lliurament dels Premis Joan Coromines 2016, Marc Prohom, coordinador del Correllengua, va presentar el manifest del Correllengua 2016 i […]

Alumnes de l’Escola Joan Pelegrí preparen un trencaclosques tridimensional pel Correllengua 2016

Alumnes d’ESO de l’Escola Joan Pelegrí de Barcelona estan elaborant un trencaclosques tridimensional a partir de la imatge commemorativa dels 20 anys del Correllengua. Els materials de base són capses de […]

Una quinzena de centres educatius ja han participat en el Correllengua 2016

Al llarg d’aquest darrer trimestre del curs 2015/16 hem tingut constància de quinze escoles i instituts que han treballat la figura de Montserrat Roig amb alumnes de diverses edats, especialment […]

Trobada d’Organitzadors del Correllengua 2016

Un any més, des de la CAL Nacional organitzem la Trobada d’Organitzadors del Correllengua, l’espai per conèixer les novetats que acompanyaran enguany el moviment i en què s’hi comparteixen experiències i […]

Arriba la quinzena edició de l’Identi’CAT

La quinzena edició de l’Identi’CAT, la gran festa per la defensa de la llengua i la cultura catalanes a Catalunya Nord, arriba amb una programació farcida d’apostes on els infants […]

Ja podeu reservar l’exposició dedicada a Montserrat Roig

Ja teniu a la vostra disposició l’exposició Montserrat Roig. 45 anys de vida, 25 de llegat. Consta de 4 plafons que repassen les diferents vessants de l’autora: la literària, la periodística, […]

8è Concurs de cartells del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Recentment s’ha convocat la 8a edició del Concurs de cartells per il·lustrar el Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Aquest certamen s’adreça a tots els artistes professionals i novells. […]

Busquem propostes artístiques pel Correllengua 2016

Estem preparant una nova edició del dossier del Correllengua, l’eina que utilitzen els organitzadors locals per omplir de continguts els actes. En aquest dossier dediquem una secció a presentar propostes […]

Propostes didàctiques per portar el Correllengua a les escoles

Recentment hem publicat una nova edició dels materials destinats a promoure el Correllengua entre els centres docents. Es tracta d’un conjunt d’activitats lingüístiques adaptades a cada tram educatiu que posem […]

L’estudi de la Roser Capdevila dissenya una imatge commemorativa per celebrar els 20 anys del Correllengua

Aquest any estem de celebració per partida doble, ja que arribem als 20 anys de recorregut i també ho fa el projecte més emblemàtic de la CAL: el Correllengua. Per això, […]

El Correllengua 2016 portarà el nom de Montserrat Roig

Un cop conegut el resultat del procés participatiu per triar el personatge del Correllengua 2016, la figura a qui es dedicarà el moviment ja té nom i es diu Montserrat Roig. […]

Procés participatiu per escollir el personatge del Correllengua 2016

Des de la CAL Nacional hem iniciat un procés participatiu per escollir el personatge a qui se li dedicarà el Correllengua 2016. Partint d’una selecció prèvia en què hem valorat […]

Recull d’imatges del Correllengua del Masnou

Els passats 13 i 14 de novembre el Masnou va acollir una nova edició del Correllengua 2015. La celebració va preveure espais de reflexió a l’entorn de la situació lingüística, […]

Parlament de Pep Ribas – cloenda del Correllengua 2015 a Perpinyà

Estem en un moment clau per al futur de la nostra nació. Tenim l’oportunitat de ser els encarregats d’establir els pilars sobre els quals reposarà el benestar de les generacions […]

Prop de 5.000 persones clouen el Correllengua 2015

Reivindicació i festa es fusionen a la Diada de la Catalunya Nord El Correllengua 2015 ha visitat prop de 140 indrets del territori Una vintena d’entitats de defensa de la llengua i […]

Cloenda del Correllengua 2015

Després de quatre mesos de celebracions continuades a prop de 200 pobles i barris de Catalunya, el Correllengua del 2015 es clou aquest dissabte 7 de novembre a Perpinyà. Ho […]

El Correllengua es perllongarà fins a finals de novembre

Malgrat que oficialment es clou el 7 de novembre, el Correllengua encara tindrà corda les properes setmanes a moltes poblacions de la geografia del país. Aquest és el cas del […]

Sem Catalunya Nord. Volem un Estatut

Ja pots consultar tots els detalls de la Diada de Catalunya Nord i cloenda del Correllengua al butlletí de novetats del mes de novembre. Accedeix al butlletí

El Correllengua 2015 s’acomiada a Perpinyà

Catalunya Nord commemora els 20 anys de vacances d’Ovidi Montllor La Diada posarà l’accent en la reivindicació d’un Estatut per a la Catalunya Nord Com cada any, la capital rossellonesa […]

La CAL de Castellar del Vallès, al ple municipal

La CAL de Castellar del Vallès va intervenir en el darrer ple municipal per recolzar la proposta de Moció de Suport al Correllengua 2015. El text va ser debatut i […]

Arrenca la 7a edició del Correllengua a Figueres

Arrenca la 7a edició del Correllengua a Figueres. La festa de la llengua i la cultura s’inaugurarà amb la Nit del Correllengua, tres actes enllaçats que es poden seguir per separat o consecutius: […]

El Correllengua s’endinsa al món de l’escola

Diverses escoles del Principat s’han mobilitzat per celebrar el Correllengua 2015 dins i fora de les aules. Aquest és el cas de l’Escola Mossèn Cinto de Folgueroles. Fins a finals […]

Arriba la festa major de la llengua i la cultura a Sentmenat

El proper dissabte 24 d’octubre arriba la festa major de la llengua i la cultura catalana a Sentmenat, per tercer any consecutiu, organitzat pel Casal Popular El Renadiu amb la […]

La plaça de Sants, escenari del #CorrellenguaSHB

El 24 d’octubre, la plaça de Sants serà escenari de música, cultura popular, activitats infantils i molt més! (Notícia publicada a L’Altaveu, el butlletí electrònic del Secretariat d’Entitats de Sants, […]

Perpinyà escalfa motors!

Com cada any, la capital rossellonesa s’encarregarà de clausurar oficialment una nova edició del Correllengua. Enguany serà el dissabte 7 de novembre i centrarà la seva reivindicació en l’exigència d’un Estatut per […]

El Correllengua arriba a Sabadell!

Aquest 2015, la CAL Sabadell dediquem el Correllengua a la figura de Guillem d’Efak. El cantant, escriptor i actor manacorí va passar uns anys de la seva vida a la ciutat […]

Els 15 anys del Correllengua a Olesa de Montserrat, en imatges

Del 28 de setembre al 9 d’octubre Olesa de Montserrat va celebrar la 15a edició del Correllengua. A continuació s’inclou un recull d’imatges dels actes celebrats: Presentació del Correllengua 2015 amb Empar […]

Cultura, llengua i llibertat al Correllengua de Castellar del Vallès

L’onzena edició de l’esdeveniment dedicada a Ovidi Montllor va aplegar diverses activitats, especialment d’entitats de la vila El Correllengua 2015, dedicat a la figura d’Ovidi Montllor, va començar el divendres, […]

El Correllengua empeny amb força al País Valencià

Les proximitats del 9 d’octubre marquen tradicionalment l’agenda del Correllengua al País Valencià sota la coordinació d’Acció Cultural (ACPV). Enguany no és una excepció i bona part dels actes previstos […]

Olesa de Montserrat celebra el seu 15è Correllengua

El nucli de la CAL d’Olesa de Montserrat ens té acostumats a organitzar un Correllengua d’allò més animat i enguany, que celebra el seu quinzè aniversari, ha tirat la casa […]

Cap de setmana replet d’activitats del Correllengua

El nucli de la CAL de l’Hospitalet de Llobregat recupera el Correllengua després d’un any de descans amb un sopar col·loqui amb Jordi Bilbeny, autor del llibre “La sardana i […]

El Palau d’Anglesola es mou amb el Correllengua

Dissabte passat, uns 300 veïns i veïnes de totes les edats del Palau d’Anglesola van aplegar-se per enregistrar un flashmob, una mobilització espontània per dur a terme una acció determinada, […]

Gandia inicia el Correllengua al País Valencià

La ciutat de Gandia (la Safor) és tradicionalment un dels primers Correllengües del calendari al País Valencià. Enguany ho torna a ser i amb una forta càrrega de record a […]

El CLL d’Olesa escalfa motors amb el concurs #caçalerradaOlesa

Enguany el Correllengua d’Olesa de Montserrat arriba ben farcit d’activitats de la mà de la CAL d’Olesa. Del 24 de setembre al 9 d’octubre el municipi acollirà diverses activitats de […]

Més de 80 ajuntaments ja han aprovat la Moció de Suport al Correllengua

Els consistoris del territori també es mobilitzen pel Correllengua. Al llarg de les darreres setmanes, desenes d’ajuntaments han posat a debat la qüestió lingüística al ple municipal, i han sotmès […]

El Correllengua a les escoles. Idees per treballar l’estima per la llengua a les aules

Un any més, des de la CAL engeguem una campanya per promoure el Correllengua a les escoles. Ja fa anys que algunes viles i barris inclouen la realització d’activitats escolars entre […]

Aplec llampec i enlairada de globus al Correllengua del Palau d’Anglesola

Després de l’encesa multitudinària d’espelmes del Correllengua 2013 i el lipdub del 2014, el Palau d’Anglesola segueix innovant en l’organització del Correllengua. Enguany, les entitats i l’Ajuntament del poble tornen […]

Vols portar el Correllengua al teu municipi? T’expliquem com fer-ho

Vols portar el Correllengua al teu barri o municipi? Des de la CAL t’ajudem a fer-ho possible: – Oferim els elements comuns que uneixen tots els Correllengües del país: la imatge del […]

Jana Montllor ens parla de l’Ovidi a l’Escletxa

Jana Montllor (Barcelona, 1979), la filla petita de l’Ovidi, no amaga que se sent una mica aclaparada amb totes les entrevistes que li han fet darrerament amb motiu del vintè aniversari de la mort del seu pare: “Ens ha sorprès a […]

El Correllengua 2015 s’atura a Esplugues de Llobregat

El dimarts 14 de juliol a la tarda Esplugues de Llobregat va acollir el Correllengua 2015. Aquest any ha estat el setzè que el municipi ha celebrat el pas del […]

Campanya d’adhesions al Correllengua 2015

Enguany ens hem proposat visualitzar el suport de la societat civil i de les institucions municipals al Correllengua, amb l’objectiu de mostrar que la ciutadania i els representants locals d’aquest […]

El Correllengua del Priorat preveu activitats a l’estiu i a la tardor

Enguany el Correllengua del Priorat arrenca per primera vegada a l’estiu, i ho fa amb diverses activitats d’homenatge als 20 any de vacances d’Ovidi Montllor. El primer acte es va […]

Reprenem la tramesa del butlletí electrònic del Correllengua

Un cop iniciat el Correllengua 2015, reprenem la tramesa del butlletí electrònic del Correllengua, la manera més fàcil de seguir l’actualitat del moviment. Si vols rebre’l al teu correu, envia la […]

La CAL del Lluçanès homenatja Ovidi Montllor

La Xarxa de Biblioteques del Lluçanès (XBL), constituïda enguany com a nucli col·laborador de la CAL, pretén realitzar, tal com fa cada any, una activitat de promoció de la llengua […]

El Correllengua 2015 inicia el seu recorregut amb un gran acte d’homenatge a Ovidi Montllor

La Vila de Gràcia, la vila on Ovidi Montllor va passar bona part de la seva vida, va acollir dissabte passat al vespre l’acte d’inici del Correllengua 2015. El Centre Cultural […]

Participa al concurs fotogràfic del Correllengua 2015!

Enguany hem organitzat un concurs de fotografia per a dispositius mòbils. Del 4 de juliol al 7 de novembre, tothom qui ho vulgui podrà participar-hi publicant a Instagram fotografies relacionades […]

Tota la informació del Correllengua 2015 al dossier per a organitzadors

Ja pots consultar el dossier del Correllengua 2015, la guia que ofereix tota la informació necessària per facilitar la tasca d’organització i coordinació a totes aquelles persones, entitats o associacions […]

El Correllengua 2015 començarà a caminar el 4 de juliol

La Vila de Gràcia, on Ovidi Montllor va passar bona part de la seva vida i hi estigué fortament lligat, acollirà els actes d’inici del Correllengua 2015. La celebració tindrà […]

Exposició “Ovidi Montllor, la fera més tendra i ferotge” a Canet de Mar

La Plataforma per la Llengua Canet de Mar, amb la col·laboració de la CAL Canet de Mar, portarem al vestíbul de la biblioteca P. Gual i Pujadas l’exposició “Ovidi Montllor, […]

El Correllengua 2015 arriba farcit de novetats

El passat dissabte 6 de juny es va celebrar, per quart any consecutiu, la Trobada d’Organitzadors del Correllengua. Al llarg de la jornada es van donar a conèixer les principals […]

El Correllengua 2015 escalfa motors… T’ho expliquem al butlletí de novetats

Ja pots consultar el butlletí de novetats de la CAL del mes de juny! Accedeix al butlletí

Arriba la Trobada d’Organitzadors del Correllengua 2015

El proper dissabte 6 de juny farem la Trobada d’Organitzadors del Correllengua 2015, el fòrum en què, durant un matí, els organitzadors locals poden conèixer les novetats en matèria d’organització, […]

El Correllengua 2015 ja té imatge!

El passat 16 de maig els assistents a l’acte d’entrega dels Premis Joan Coromines 2015 van fer les votacions del Concurs de Cartells del Correllengua. Es van comptar més de 150 vots, […]

Concurs de Cartells del Correllengua de Sants

La comissió organitzadora del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta convoca la 7a edició del Concurs de Cartells. Un any més, s’inclouen dues categories: una de general, en la que poden […]

Cunit acull per primera vegada el Correllengua

Enguany Cunit s’estrena en l’organització del Correllengua, i ho fa gràcies als centres educatius públics del poble (la llar d’infants, les tres escoles d’infantil i primària, l’institut i l’escola d’adults), […]

Concurs de Cartells del Correllengua 2015

Per cinquè any consecutiu, la CAL convoca el Concurs de Cartells del Correllengua, una iniciativa oberta a tothom i a partir de la qual sortirà la imatge de l’edició d’enguany. […]

El Correllengua s’uneix a la ‘Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances’

L’Espai VilaWeb va acollir el dilluns 23 de febrer la presentació de la Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances. La campanya coordinarà, arreu dels Països Catalans, multitud d’actes de […]

El Correllengua 2015 celebrarà 20 anys de vacances d’Ovidi Montllor

Enguany el moviment retrà homenatge al poeta, músic i actor alcoià La coordinació dels actes es durà a terme conjuntament amb Som Països Catalans i la Xarxa de Casals i […]

Canet de Mar celebra un Correllengua multilingüe

Per la tardor, durant els mesos d’octubre i novembre de 2014, Plataforma per la Llengua Canet de Mar ha celebrat un Correllengua plurilingüe organitzant activitats en les tres llengües pròpies […]

Parlament de Pep Ribas fet amb motiu de la cloenda del Correllengua 2014 a Perpinyà

Tal dia com avui, fa 355 anys del Tractat dels Pirineus, l’inici de la pèrdua de les llibertats nacionals dels Països Catalans. Primer el Rosselló, el Conflent, el Capcir, el […]

Maria-Mercè Marçal i el Correllengua

A la fi el Correllengua ha triat per primera vegada una dona, la poetessa Maria Mercè Marçal, per celebrar l’anual esdeveniment de recorre Catalunya reivindicant la pròpia parla. La flama […]

Del divendres 11 de juliol al diumenge 13 de juliol van celebrar-se a Canet de Mar diferents activitats del Correllengua 2014 sobre la figura de la poetessa Maria-Mercè Marçal

Divendres va tenir lloc la xerrada “Maria-Mercè Marçal: parlar per boca de ferida” a càrrec de l’escriptora masnovina Fina Llorca, a la Sala Cultural Ramon de Capmany. L’acte va ser […]

El Correllengua 2014 ja té imatge oficial

Una figura femenina que evoca una Maria-Mercè Marçal embarassada apareix tocant amb la mà esquerra un estel del qual es desplega una gran senyera. Aquesta imatge, plena de simbolisme, és […]

El Pas de la Casa i Encamp celebren un dels primers Correllengües de la temporada

El Correllengua arriba un any més a terres andorranes. La cita tindrà lloc el dijous 15 i divendres 16 de maig al Pas de la Casa, on s’han programat diversos […]
Mostra totes les noticies
 • judi panen77
 • agen b88 slot
 • situs s77 terpercaya
 • situs judi slot online
 • daftar slot deposit pulsa
 • slot gacor terpercaya
 • judi rtp slot gacor
 • result hk
 • slot online terpercaya
 • daftar slot online
 • b88 terpercaya
 • situs slot deposit pulsa
 • Situs IDN Poker Online
 • Judi Slot Online Gacor
 • Judi Bola Online
 • RTP Live Slot Online
 • slot gacor gampang maxwin
 • agen slot pulsa tanpa potongan
 • Judi Taruhan Kartu Poker Online
 • slot online indonesia
 • Link Alternatif Sbobet Wap
 • Live Slot Gacor Pragmatic
 • Daftar Situs Slot Gacor
 • slot pulsa tanpa potongan
 • slot300 resmi
 • daftar b88
 • Agen Judi Slot Online
 • live slot online
 • RTP Live Slot Pragmatic
 • toto slot
 • link togel resmi singapore
 • toto macau
 • judi slot gacor terpercaya
 • joker123 online
 • akun demo slot online
 • rtp slot terpercaya
 • situs sv388
 • slot77 deposit pulsa
 • slot online deposit pulsa
 • result togel online
 • Sbobet88 Indonesia
 • rtp slot pragmatic play
 • judi slot online gacor
 • info judi slot gacor hari ini
 • Daftar Judi Slot Gacor
 • rtp live hari ini
 • situs joker123
 • judi online bola sbobet
 • slot pulsa tanpa potongan
 • bandar togel resmi
 • link daftar sultan188
 • slot online gacor
 • situs slot gacor
 • login sultan188
 • panengg terpercaya
 • slot gacor
 • slot online terpercaya
 • judi sultan69
 • situs sultan69
 • agen sultan69
 • agen sultan69
 • slot sultan69 terpercaya
 • streaming indoxxi
 • lk21 sub indo
 • slot sultan69 online
 • link alternatif sultan69
 • situs sultan69
 • daftar sultan69
 • link alternatif b88
 • slot online
 • rtp slot online
 • judi online
 • daftar slot gacor
 • slot pulsa 10rb
 • link alternatif joker123
 • daftar sbobet
 • IDN POKER Online Terpercaya
 • judi slot deposit pulsa
 • togel toto online
 • slot deposit pusla
 • Poker Online Terpercaya
 • judi slot online
 • slot300
 • daftar slot300
 • judi slot88
 • togel hk
 • result togel
 • result hk
 • result sgp
 • result sdy
 • angka main hk
 • angka main sgp
 • angka main sdy
 • buku mimpi togel
 • buku mimpi togel 4d
 • toto macau hari ini
 • keluaran togel hongkong
 • keluaran togel sgp
 • keluaran togel malaysia
 • paito hongkong Warna
 • erek-erek 2d abjad
 • situs slot138
 • daftar panen138
 • link alternatif panen138
 • layarkaca21
 • streaming indoxxi
 • nonton film
 • slot300 login
 • judi slot300
 • daftar panengg
 • judi panengg
 • panen77 slot
 • b88 slot
 • situs s77
 • daftar sbobet
 • RTP Live Slot Online
 • situs slot gacor
 • judi slot138
 • slot138
 • link alternatif slot138
 • panen138 login
 • panen138
 • lk21
 • panengg
 • sultan188 slot
 • slot138 agen slot online terpercaya
 • agen slot138
 • judi slot138
 • daftar slot138
 • panen77 slot
 • panen138 resmi
 • daftar sultan69
 • situs sultan69
 • login panen138
 • panen138
 • daftar panen138
 • agen panen138
 • panen138 slot
 • rtp panen138
 • bonanza368
 • situs bonanza368
 • daftar bonanza368
 • bonanza368 slot
 • bonanza368 terpercaya
 • situs mbs168
 • daftar mbs168
 • mbs168
 • agen mbs168
 • mbs168 slot
 • kingzasia slot
 • situs kingzasia
 • agen kingz asia
 • kingz asia terpercaya
 • daftar kingzasia
 • link alternatif slot138
 • panen138 slot
 • daftar panen138
 • judi slot300
 • slot300 terpercaya
 • agen sultan69
 • sultan69
 • situs sultan69
 • agen sultan188
 • link alternatif sultan69
 • daftar sultan188
 • agen sultan188
 • slot138 login
 • daftar slot138
 • judi slot138
 • slot138
 • judi bdslot88
 • nonton indoxxi
 • info freechip terbaru
 • lk21 indonesia
 • login slot138
 • slot138 terpercaya
 • situs slot88
 • idn poker
 • joker123
 • sbobet wap
 • slot pulsa tanpa potongan
 • daftar slot138
 • situs bdslot88
 • slot joker123
 • slot gacoar
 • rtp live slot online
 • daftar slot deposit dana
 • slot online
 • superbet303 resmi
 • superbet303
 • login superbet303
 • agen sbobet resmi
 • daftar agen slot 77
 • slot gacor hari ini
 • bocoran rtp slot live admin jarwo
 • Bandar Togel Online
 • Situs togel toto 4D
 • Situs Toto Togel Hongkong
 • slot deposit dana tanpa potongan
 • situs slot deposit pulsa
 • demo slot pragmatic play
 • Daftar Sv388
 • Info Bocoran RTP Slot Gacor
 • daftar royaltoto
 • slot gacor hari ini
 • slot138
 • 138 slot
 • judi slot online gacor
 • situs togel online
 • judi slot pulsa tanpa potongan
 • situs sv388
 • demo slot pragmatic play
 • live slot online
 • situs superbet303
 • daftar superbet303
 • bandar slot138
 • slot138
 • login hunian303
 • hunian303
 • agen hunian303
 • daftar hunian303
 • situs hunian303
 • panen138
 • rtp slot online
 • slot deposit pulsa
 • slot online
 • situs titanbet303
 • daftar titanbet303
 • titanbet303 slot
 • login titanbet303
 • titanbet303 terpercaya