El Correllengua a les escoles. Idees per treballar l’estima per la llengua a les aules

Publicat el 31 d'agost 2015

Un any més, des de la CAL engeguem una campanya per promoure el Correllengua a les escoles. Ja fa anys que algunes viles i barris inclouen la realització d’activitats escolars entre les accions programades en el marc del moviment. Des de la CAL valorem molt positivament aquest tipus d’iniciatives, i hem fet una aposta per potenciar-les arreu. Per això, hem publicat un dossier que recull diverses activitats perquè els infants i els joves treballin la llengua, juguin amb ella i coneguin, a més, la vida i l’obra d’Ovidi Montllor, el personatge a qui dediquem enguany el Correllengua.

Algunes de les propostes són de caire lúdic, i d’altres poden servir per enriquir els continguts curriculars. Tot plegat, per fer partícips els alumnes de totes les edats de la Festa Major de la llengua i la cultura catalanes. La creació d’un mural gegant del Correllengua, la realització de recitals poètics o l’acollida dels Ambaixadors del Correllengua són algunes de les propostes incloses al document.

Les escoles interessades a fer alguna de les activitats es poden posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic cal@cal.cat o el telèfon 934159002. Des de la CAL els oferirem l’orientació i l’acompanyament necessaris per assegurar l’èxit de la iniciativa.

Així mateix, fem una crida perquè els organitzadors del Correllengua i tots els nuclis territorials de la CAL s’animin a difondre aquests materials entre la comunitat educativa amb l’objectiu de teixir complicitats i seguir sumant col·lectius implicats amb el moviment.

Accedir al dossier d’activitats del Correllengua per a escoles

Més informació del Correllengua 2015