A la cloenda del Correllengua 2017 visitarem Elna 

Publicat el 18 d'octubre 2017

El 4 de novembre Perpinyà acollirà la cloenda de la 21a edició del Correllengua coincidint, un any més, amb els actes de la Diada de Catalunya Nord.

Tal com fem habitualment, des de la CAL organitzarem un autocar que es desplaçarà fins a la capital rossellonesa. Aquest any, abans de l’inici de la manifestació, visitarem Elna i farem un petit homenatge a les persones anònimes que van preservar les urnes del referèndum.

L’organització del passat 1 d’octubre va començar a gestar-se al mateix lloc on fa 80 anys van néixer fins a 600 nadons, fills de refugiades de la Guerra Civil que estaven confinades al camp d’Argelers. A Elna, un petit poble de la Catalunya Nord, va ser on es va guardar durant uns dies el tresor més buscat pels cossos de seguretat espanyols desplaçats a Catalunya aquestes últimes setmanes: les urnes per al referèndum. Van arribar procedents de la Xina feia almenys tres setmanes. Vuit dècades després, Elna torna a ser bressol d’un esdeveniment clau en la història de Catalunya: les urnes per a l’1-O van arribar a la mateixa localitat on centenars de dones republicanes van donar a llum en una maternitat creada per Elisabeth Eidenbenz, una infermera que va jugar-s’ho tot per ajudar els altres. Com ella, centenars de persones anònimes s’han arriscat els últims mesos a Catalunya, en aquest cas perquè les urnes i les paperetes fossin a les meses de tots els col·legis electorals.

L’autocar sortirà de la plaça Santa Magdalena d’Esplugues de Llobregat a les 7.45 h i s’aturarà a plaça de Sants (cantó del sortidor nou, 8.00 h), plaça Universitat (lateral mar – parada bus, 8.10 h), avinguda Meridiana amb Aragó (lateral mar, 8.20 h) i Fabra i Puig (darrere l’estació de trens, 8.25 h). La tornada des de Perpinyà serà al voltant de les 19.30 h.

El preu del viatge és de 10 euros per persona
Per formalitzar la reserva cal que indiquis nom, cognoms, telèfon i a quina parada pujaràs a través del telèfon 93 415 90 02 o bé el correu cal@cal.cat. A continuació, caldrà ingressar l’import del viatge.

Restem a la teva disposició per oferir-te tota la informació que necessitis.

T’hi esperem!

Fes clic sobre les imatges per descarregar els cartells

Cartell_cloenda_Correllengua2017

Perpinyà