Elx reviu la flama del Correllengua

El passat divendres, 19 d’octubre, la flama del Correllengua va tornar a passejar la lluita per la defensa de la cultura i la llengua als Països Catalans. La jornada, que des de fa 23 anys impulsa Acció Cultural del País Valencià-Casals Jaume I, va comptar amb diferents actes lúdics i reivindicatius, que en l’actual edició s’han volgut dedicar a la novel·lista, dramaturga i assagista Maria Aurèlia Capmany, a l’enginyer, lingüista Pompeu Fabra, i a la commemoració dels 600 anys de la Generalitat Valenciana, una de les institucions més antigues d’Europa.

La nit del mateix divendres, la flama va arribar al saló de plens de l’Ajuntament d’Elx, on es va lliurar a l’alcalde d’Elx, Carlos González, i a Patricia Macià, regidora de Cultura, el testimoni que simbolitza la iniciativa creada per la CAL l’Any 1995. En el curs de l’acte, van intervenir Agustí Agulló (coordinador d’Acpv-Casal Jaume I d’Elx) i Josep-Enric Escribano, que en nom de l’associació cívica per la llengua El Tempir, va expressar la necessitat imperiosa de garantir la igualtat lingüística arran dels nous casos de discriminació registrats al País Valencià.

Seguidament va tenir lloc la lectura del manifest per la llengua, a càrrec d’alumnes de d’IES d’Elx, i unes paraules de l’alcalde Carlos González, acompanyades per la dolçaines i els tabalets de la colla “El Cascabot”. El Correllengua va acabar amb l’actuació de la cantautora valenciana Gem, amenitzada amb un àpat amb coca de la Baia i vi de la Romana.

Podeu veure un recull d’imatges al web del Correllengua