Estiu replet d’activitats del Correllengua!

Publicat el 07 de juliol 2016
Noticia del nucli de Santa Margarida de Montbui.

Un cop encetat el Correllengua 2016, diversos indrets del territori acolliran un reguitzell d’activitats per a tots els gustos.

El nucli de la CAL de Santa Margarida de Montbui, recentment estrenat, prepara un seguit d’actes per al 15 i 16 de juliol. Divendres 15 la Biblioteca Mont-Àgora serà escenari de l’homenatge a Montserrat Roig, que comptarà amb la participació de Neus Ràfols, de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) i Carmel·la Planell, filòloga i historiadora. A més, de l’11 al 15 de juliol l’exposició “Montserrat Roig. 45 anys de vida, 25 de llegat” es podrà visitar a la biblioteca. La tarda de dissabte, hi haurà activitats per a tots els gustos a la zona Mont-Mercat, amb un espectacle familiar, l’Arribada de la Flama, la Lectura del Manifest —a càrrec de Marina Llansana, vicepresidenta d’Òmnium— i l’actuació de diferents agrupacions de cultura popular.

Aquest mateix cap de setmana, el moviment farà parada a la Seu d’Urgell, on dissabte hi haurà una jornada de contacontes, tallers infantils, arribada de la flama i la presència de Jordi Cuixart, president d’Òmnium. Tot plegat, a la plaça dels Oms.

A principis d’agost el moviment passarà per Tragó de Segre de la mà de l’Associació Festiva i Cultural de Tragó, i també s’hi podrà visitar l’exposició “Montserrat Roig. 45 anys de vida. 25 de llegat”.

A Alforja, el 14 d’agost se celebrarà una nova edició del Correllengua en què, com cada any, faran un treball al voltant del vocabulari propi de la zona. En aquest ocasió, l’activitat se centrarà en els noms de les aigües presents al terme: fonts, deus, mines i cisternes, entre d’altres.

El mes de setembre també començarà farcit d’activitat. A Montornès del Vallès el Correllengua formarà part dels actes de la Diada de l’11 de Setembre. El divendres 9 de setembre, l’Associació La Remençada prepara un acte on no hi faltarà la presentació del Manifest del Correllengua i una lectura de fragments de Montserrat Roig.

El Morell també es prepara per acollir el moviment amb diverses activitats al llarg del mes i un acte central la vigília de la Diada.

Corbins també escalfa motors un any més. Entre el 10 i el 17 de setembre prepara una programació ben farcida, amb un mercat i tast de cerveses artesanes, xerrades, contacontes, repic de campanes i ballada de sardanes, concerts i molt més!

Juliol_2016