Primera gimcana per la llengua a Alguaire

Publicat el 16 de novembre 2016

Amb la celebració del Correllengua 2016, a Alguaire ens afegim a la crida que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana fa cada any per promoure la nostra llengua i la nostra cultura, per tal de garantir-ne la plena normalització, acabar amb la menysvaloració i reclamar el reconeixement dunitat i oficialitat de la llengua catalana en tot el seu territori, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Enguany hem gaudit d’una gimcana per la llengua amb set equips participants i un total de 34 noies i nois que van superar un seguit de proves.

Vam començar amb l’actuació de la coral Ginestell, seguida de la primera prova. Després iniciàrem la cercavila pels carrers del poble acompanyats per la Batuka PeTeBé, que ens portà a la Plaça Sant Faust, al local de la Penya Blaugrana 2-6, a la plaça Catalunya, a la Plaça Portal i a la Plaça Peretó. En aquests indrets gaudírem d’actuacions del ball de bastons amb els Bastoners de Balaguer, de sardanes amb els Merlinets i es proposaren diferents proves.

Correllengua Alguaire 2016
Correllengua Alguaire 2016

Com cada any, el Correllengua serveix per recordar la figura i l’obra d’un personatge de prestigi, ja desaparegut, i que s’hagi significat per la seva estima envers la llengua i el país. Enguany es dedica el Correllengua a Montserrat Roig i per tal d’acostar-nos a la seva figura vam llegir uns fragments de la seva obra, a més del manifest del Correllengua, escrit per Vicenç Villatoro.

Correllengua Alguaire 2016

Finalment, agrair a totes les entitats la seva participació en els actes del Correllengua i el seu compromís per la nostra llengua i la nostra cultura: a l’Ajuntament d’Alguaire, a l’Escola Teresa Bergadà, a la Penya Blaugrana 2-6, al CE Alguaire, a la coral Ginestell, al grup Batuka PeTeBé, als Bastoners de Balaguer i Nous Grallers d’Agramunt, a l’Associació de Dones Merli, a Lo tReato, i als Amics de la Sardana. També moltes gràcies a aquests nois i noies valentes que han participat en la gimcana i a tots els que ens han acompanyat.

Text: Amics de la Sardana d’Alguaire