Comencen els actes d’inici del Correllengua 2018

Publicat el 25 de juny 2018

Aquest vespre s’ha dut a terme la presentació oficial del Correllengua 2018 a la Casa Golferichs. Amb aquest esdeveniment comencen els actes d’inici del moviment que enguany es dedica al fenomen de la Nova Cançó, un esdeveniment musical, social i polític que va esdevenir un crit de llibertat col·lectiva en un context marcat per la censura, la manca de llibertat d’expressió i de reunió.

L’acte, presentat per l’actor, humorista i director de cinema català Toni Albà, ha començat amb la benvinguda del president de la CAL, en Pep Ribas.

A continuació, en Marc Prohom, coordinador nacional del Correllengua, ha explicat l’organització dels actes d’inici del moviment. El próxim acte es durà a terme el dijous 28 de juny a la Lleialtat Santsenca, on es farà una taula rodona que comptarà amb la participació de Lluís Gendrau, Pere Camps, Àngel Casas i Núria Feliu. El moderador serà en Jordi Bianciotto, crític musical d’El Periódico de Catalunya.

El divendres 29 de juny al vespre hi haurà un recital poeticomusical sobre la Nova Cançó a càrrec de Jaume Calatayud i Vicente Monera. A més, el mateix dia es durà a terme el lliurament de premis del Concurs de cartells del Correllengua.

El darrer acte d’inici tindrà lloc al Parc de l’Espanya Industrial del barri de Sants de Barcelona el dissabte 30 de juny. Coincidint amb el 20è aniversari del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta es farà una jornada de celebració que comptarà amb la participació d’entitats culturals, veïnals i altres col·lectius del barri implicats amb el moviment. També s’exposarà el mural gegant del Correllengua, hi haurà parades d’entitats, gegants, espectacles infantils, concurs de dibuixos i les actuacions de Pau Alabajos, Gemma Humet, Cesk Freixas i Núria Feliu, entre d’altres.

Després de la presentació dels actes que es duran a terme durant els propers dies, Toni Caminal, Joana Colomé i Fina Canals han llegit fragments de textos que parlen sobre la censura que van patir cançons com “Diguem no” de Raimon, “Conillet vellut” de Joan Manuel Serrat, “L’estaca” de Lluís Llach i “La samarreta” d’Ovidi Montllor, entre d’altres. La cantant menorquina Anna Ferrer, artista revelació dels Premis Enderrock de les Illes Balears de l’any passat, ha entonat algunes d’aquestes cançons. També ha interpretat una peça popular menorquina i alguna de les melodies de Tel·lúria, el seu primer disc.

Durant la vetllada, també s’ha presentat el vídeo del Correllengua, un audiovisual realitzat per Carles Porta que presenta el moviment i recull el fenomen de la Nova Cançó, i s’ha projectat un vídeo del conseller Lluís Puig que des de Brussel·les ha fet una salutació i ha dirigit unes paraules als organitzadors del Correllengua i a totes les persones que celebraran el moviment.

Finalment, Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, ha tancat l’acte amb unes paraules de cloenda.

Consulta el programa detallat dels actes d’inici

Feu clic sobre la imatge per descarregar el cartell dels actes d’inici

Cartell_inici_reduit

Recull d’imatges de l’acte de presentació

IMG_3734 IMG_3736 IMG_3738 IMG_3779 IMG_3785 IMG_3799 IMG_3821 IMG_3843 IMG_3841 IMG_3824