El Correllengua s’endinsa al món de l’escola

Publicat el 22 d'octubre 2015
Noticia dels nuclis de Castellar del Vallès, Palafolls i Pallejà.

Diverses escoles del Principat s’han mobilitzat per celebrar el Correllengua 2015 dins i fora de les aules. Aquest és el cas de l’Escola Mossèn Cinto de Folgueroles. Fins a finals de novembre faran diverses activitats de promoció i sensibilització lingüística dins el marc de la Tardor Literària de l’escola. Entre d’altres, representaran el conte dels Follets cercaparaules, i també treballaran la figura d’Ovidi. A Pallejà, alumnes de 1r a 6è de primària de l’escola Jacint Verdaguer han fet un treball de recerca a l’entorn de les paraules que més els agraden i després han fet una exposició pública dins la programació del Correllengua. Els propers dies, les escoles de Palafolls també seran protagonistes del Correllengua. Divendres 23, Jordi Esteban —director dels grups de conversa Xerrem i Junts de la CAL— farà la xerrada Paraules viatgeres a l’Institut Font del Ferro. El mateix divendres, també es farà l’activitat Salvem els mots. Els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària de les escoles Les Ferreries i Mas Prats penjaran, en una tela instal·lada a la Plaça Palatiolo, mots i frases fetes que vulguin salvar.

Aquests només són alguns exemples de les iniciatives que han impulsat enguany diversos centres. Uns mesos enrere, les escoles de Cunit també van participar activament en el Correllengua, i aquestes setmanes també ho han fet, o ho faran, alumnes d’escoles de Castellar del Vallès, els barris de Sants, Horta i Guinardó de Barcelona, Cerdanyola del Vallès o Flix, entre d’altres. Des de la CAL estem molt satisfets de la bona acollida que ha tingut la crida feta als centres educatius del país.

A continuació trobareu algunes instantànies de les activitats que han realitzat els escolars en el marc del Correllengua:

L’escola Sant Esteve, Joan Blanquer i El Sol i la Lluna de Castellar del Vallès:
20151003 Correllengua Castellar del Vallès Escoles 005

???????????????????????????????

20151003 Correllengua Castellar del Vallès 015 Escoles

L’escola Jacint Verdaguer de Pallejà:
IMG-20151017-WA0003

IMG-20151017-WA0004

IMG-20151017-WA0005