Correllengua 2015

Coincidint amb el vintè aniversari del seu comiat, la CAL ha dedicat el Correllengua 2015 a una de les figures més versàtils del país: el poeta, cantant i actor Ovidi Montllor. Així doncs, durant el 2015 el moviment s’ha centrat en la difusió de l’obra, el compromís amb el país i la qualitat humana de l’artista alcoià.

Com a novetat important d’aquesta edició, des de la CAL hem coordinat l’organització dels actes conjuntament amb Som Països Catalans i la xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans. D’aquesta manera, moltes de les celebracions i actes del Correllengua s’han emmarcat dins la campanya “Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances” impulsada recentment per ambdós col·lectius, i s’han sumat a la crida iniciada pel cantautor Feliu Ventura.

Ha estat una de les edicions més festives, amb centenars d’actes en record al compromís d’Ovidi Montllor amb el poble, la llengua i la cultura, i les llibertats nacionals. Així mateix, els organitzadors locals han acompanyat el tradicional “llengua, cultura i llibertat” amb el lema de la Festa Ovidi “O juguem tots o estripem la baralla”.

El Correllengua

Des de fa 19 anys, el Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i a la Catalunya Nord.

Web de la campanya “Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances”

A continuació pots veure el Mapa del Correllengua, l’eina per consultar l’estat del moviment arreu dels Països Catalans:

Adhesions al Correllengua 2015

En l’edició de 2015, diverses organitzacions de la societat civil han donat suport al Correllengua. Són associacions, coordinadores, federacions, plataformes i altres organismes d’arreu dels Països Catalans compromesos en la promoció i defensa de la llengua:

Amical Wikimedia
Associació d’Escriptors en Llengua Catalana
Associació Softcatalà
Ateneu de Cultura Popular de l’Hospitalet
Ateneu Popular de Ponent
Centre Cultural Català de Perpinyà
CIEMEN
Enllaçats per la Llengua
Federació d’Ateneus de Catalunya
Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC)
Federació d’entitats per a la defensa de la llengua i la cultura catalanes a Catalunya Nord (La Federació)
Fundació Cavall Fort
Fundació Orfeó Gracienc
Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs
Institut d’Estudis Eivissencs
Intersindical-Confederació Sindical Catalana (Intersindical-CSC)
La Bressola i Associació d’Amics de La Bressola
Moviment Franjolí per la Llengua
Museu del Joguet de Catalunya
Plataforma per la Llengua Vallès Occidental
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)

A més, prop de 200 ajuntaments constituïts el 2015 han aprovat la moció de suport al moviment. Són aquests:

Veure proposta de text de la moció de suport al Correllengua 2015

Tot plegat demostra que la ciutadania i les institucions públiques d’aquest país fem possible conjuntament projectes com aquest i vetllem perquè tothom s’impliqui en la defensa de la llengua.

Volem agrair la feina i compromís de les comissions organitzadores, col·lectius i altres persones que han participat activament del Correllengua 2015, així com entitats i consistoris que hi han donat suport. A tots vosaltres, gràcies un any més per fer realitat la mobilització ciutadana més important del país en favor de la llengua i la cultura!

Per a més informació sobre el Correllengua, adreceu-vos al correu cal@cal.cat i el telèfon 934159002.

Documentació