El Correllengua 2016 s’acomiada aquest dissabte a Perpinyà

Publicat el 04 de novembre 2016

Perpinyà acull la cloenda de la 20a edició del Correllengua i centra els actes de la jornada en la reivindicació de la catalanitat de Catalunya del Nord

Demà dissabte la capital rossellonesa acollirà, un any més, la cloenda del Correllengua coincidint amb la Diada nord-catalana. Els actes unitaris començaran amb la ja tradicional manifestació a les 16h pels carrers de Perpinyà, sota el lema “Sem Catalunya Nord, sem un país català, volem decidir”. La diada clourà amb una marxa de torxes a partir de 19.30h i un concert a les 20h, a la Casa Musical, amb L’Home Llop & The Astramats, Joan Garriga & Madjid Fahem i els Skamanians.

Paral·lelament als actes de cloenda, el moviment segueix recorrent el país. El mateix 5 de novembre el Correllengua també tindrà presència a Figueres, Alella, Argentona, la Vila de Gràcia de Barcelona, el Palau d’Anglesola i Golmés, i al llarg de les properes setmanes encara visitarà algunes poblacions més. És el cas de Barcelona —Sants, Hostafrancs i la Bordeta, l’Esquerra de l’Eixample-Sant Antoni i la Dreta de l’Eixample-Fort Pienc—, Badalona, Canet, Flix, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Vandellòs.

La CAL fa un balanç molt positiu de la 20a edició del Correllengua. Un cop s’hagin celebrat tots els actes previstos, el moviment haurà passat per un total de 112 indrets d’arreu dels Països Catalans. Al Principat s’han celebrat més de 300 actes de molta qualitat que han mobilitzat milers de persones i col·lectius ben diversos —seccions locals de l’ANC i Òmnium, associacions culturals, agrupacions de joves, esplais, colles castelleres i de cultura popular, casals i ateneus, centres excursionistes, entre d’altres—. El Correllengua segueix sent un moviment viu, aglutinador i transversal.

Molts dels actes organitzats en el marc d’aquesta festa major de la llengua i la cultura han servit per promoure l’obra i el llegat de Montserrat Roig, la figura a qui s’ha dedicat la 20a edició del moviment. D’aquesta manera, la ciutadania ha volgut retre homenatge a una de les escriptores més rellevants del país en el 25è aniversari de la seva mort. I ho ha fet organitzant xerrades, mostres bibliogràfiques, espectacles teatrals, lectures dramatitzades i fins i tot divulgant la memòria dels crims del nazisme, un tema que Roig va investigar incansablement i que va recollir en el llibre Els catalans als camps nazis.

A més, enguany cal afegir la participació de 47 escoles i instituts del Principat que s’han sumat al Correllengua fent activitats al voltant de la figura de Montserrat Roig i la llengua. La present edició del moviment també ha comptat amb l’aval de 78 consistoris que han aprovat la moció de suport.