Fem balanç dels 20 anys del Correllengua

Publicat el 27 de setembre 2016

Amb motiu de la celebració dels 20 anys del Correllengua, Marc Prohom, coordinador nacional del moviment, va parlar a Ràdio Terra sobre l’evolució i el futur de la mobilització que cada any recorre les terres de parla catalana.

Prohom va explicar que el Correllengua ha anat canviant al llarg d’aquestes dues dècades, però sempre ha mantingut l’esperit festiu, lúdic, transversal i inclusiu que el caracteritza. A més, sempre ha estat una iniciativa molt ben acollida perquè cada indret l’ha adaptat a la seva realitat local.

Amb el temps, el Correllengua «s’ha convertit en un element més per aconseguir la plena normalització de la nostra llengua», va apuntar el coordinador nacional del moviment.

Pel que fa al balanç de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, Prohom va fer una valoració positiva del moviment: «enguany hem impulsat activitats didàctiques perquè el Correllengua també sigui present a les escoles. En els propers anys volem seguir incidint en aquest àmbit».

Amb la vista posada al futur d’aquesta mobilització, Prohom considera que el Correllengua anirà evolucionant en funció dels esdeveniments polítics. Ara bé, més enllà dels canvis que pugui experimentar el país, «considerem que en l’àmbit social i lingüístic la situació no canviarà excessivament els propers anys. Per tant, el Correllengua seguirà sent un element de dinamització lingüística i cultural del nostre país».

Podeu escoltar l’entrevista al web de Ràdio Terra