Premis Nacionals Joan Coromines

L’any 2002, quan es complien cinc anys de la mort del gran filòleg i lingüista Joan Coromines, des de la CAL es va decidir, en record a la seva trajectòria i a la seva persona, donar el nom de Joan Coromines als premis que de forma anual lliurem pels volts de Sant Jordi.

Aquests premis són el reconeixement de la CAL cap a persones, entitats o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat.

Fins ara s’han celebrat divuit edicions dels premis, totes elles a diferents poblacions, i s’han guardonat més de 50 personalitats, associacions, mitjans i empreses que a partir d’un fet puntual o per la seva trajectòria són mereixedors d’aquest reconeixement. El format d’aquests premis va precedit per un parlament a càrrec d’una personalitat, una actuació musical, la presentació del manifest del Correllengua i un refrigeri que se celebra un cop acabat l’acte d’entrega dels guardons.

 

A continuació es fa una relació de les personalitats i els col·lectius que han estat guardonats amb els Premis Nacionals Joan Coromines.

 

Premis Nacionals Joan Coromines 2020 – XIX edició

La XIX edició dels Premis Nacionals Joan Coromines s’havia de celebrar l’abril de 2020. A causa de la Covid-19 es va haver d’aplaçar i se celebrarà aquest proper 2021.

On es fa

ComarcaPoblacióBarriEntitatAdreçaDia i Hora
BarcelonèsBarcelonaSantsTeatre de Sant MedirCarrer de la Constitució, 17, BarcelonaDissabte, 4 de maig de 2013 a les 20.30h
Baix LlobregatSant Just DesvernAteneu de Sant JustCarrer de l'Ateneu, 3, Sant Just Desvern29 d'abril a les 20h
MaresmeMataróCentreCALEl Casal de la Nova Aliança, Carrer Bonaire, 25, MataróDissabte, 5 de maig de 2012

Documentació