Celebració del 20è aniversari del Correllengua

Publicat el 06 de setembre 2016

Aquest 2016 el Correllengua arriba a la 20a edició i volem celebrar-ho amb tots i totes vosaltres! Per això, els propers 24 i 25 de setembre organitzarem unes jornades lúdiques i reivindicatives a la plaça de Catalunya de Barcelona.

Dissabte 24 de setembre a partir de les 10 del matí podreu participar en els jocs lingüístics d’enginy, un concurs d’endevinalles vinculades a la geografia dels Països Catalans que posarà a prova els coneixements dels participants. A més, hi haurà manualitats per als més menuts.

L’acte central de la celebració tindrà lloc l’endemà, diumenge. A les 12 del migdia escenificarem l’arribada de la Flama de la Llengua des dels quatre extrems del territori sobre un mapa gegant dels Països Catalans. Aquesta activitat comptarà amb la participació dels alumnes de l’Escola Joan Pelegrí de Barcelona, que anualment col·laboren de forma activa en la celebració del Correllengua del barri de Sants i enguany han creat un trencaclosques tridimensional que commemora la 20a edició del moviment.

Tot seguit, el periodista i escriptor Vicenç Villatoro, autor del Manifest del Correllengua 2016, farà la lectura del text que acompanya el moviment arreu del país. Finalment, hi haurà una lectura de textos i contes de Montserrat Roig a càrrec del Col·lectiu d’Artistes de Sants.

La celebració del 20è aniversari del Correllengua s’emmarcarà dins la programació de “l’Associa’t a la Festa!”, un espai festiu, participatiu i obert a tothom que aplegarà diverses entitats de la ciutat i oferirà un ventall d’activitats per a tots els gustos.

Us hi esperem!

20 anys de Correllengua
El Correllengua és la mobilització per la llengua i la cultura més important del país. Des del 1996, recorre tots els racons de la nació i mobilitza centenars de milers de persones. Any rere any visita desenes de viles, barris i ciutats d’arreu dels Països Catalans gràcies a la implicació activa de moltes entitats i col·lectius que treballen colze a colze amb el suport de la CAL perquè el lema LLENGUA, CULTURA I LLIBERTAT s’escolti arreu.

Cartell_20_aniversari_CLL - baixares