Correllengua 2020

La vint-i-quatrena edició del Correllengua, la mobilització per la llengua i la cultura que la CAL organitza des del 1996, s’ha dedicat a la figura del poeta noucentista Josep Carner i al seu llegat literari en el 50è aniversari de la seva mort. A través de la vida i l’obra de l’autor, la CAL vol reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català. A més, el poeta també ha estat personatge homenatjat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (Any Josep Carner).

 

Atesa la situació sanitària produïda per la crisi de la Covid-19, els Correllengües d’arreu dels Països Catalans s’han vist afectats i han hagut d’adaptar les seves activitats.

La CAL, com a entitat impulsora de la iniciativa al Principat i la Catalunya Nord, vol reivindicar en l’edició de 2020 els objectius inicials de la seva creació amb l’impuls de la campanya “Parlar català és convidar, convidar és conviure”, amb l’objectiu de reivindicar el català des d’una perspectiva social, per fer-ne evident el potencial cohesionador i el paper que ha de desenvolupar per tal de generar una identitat col·lectiva en una societat diversa com la nostra.