El Correllengua 2022 conclou a Perpinyà

Publicat el 05 de novembre 2022

El passat dissabte 5 de novembre, la CAL va concloure el Correllengua 2022 a Perpinyà.

Com cada any, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana,  fa coincidir l’Acte Final del Correllengua amb la celebració de la Diada de la Catalunya Nord.

Per tal de facilitar l’assistència del màxim de persones, l’entitat va organitzar un autocar  per assistir als actes convocats a la capital de la Catalunya del Nord. Unes 50 persones van assistir-hi gràcies a aquest servei.

Es va dedicar el matí a visitar la Porta dels Països Catalans, impressionant obra d’Emili Armengol que representa la porta d’entrada als Països Catalans com una frontera invisible i històrica. La delegació de la CAL va fotografiar-se al monument, i després, van cantar l’himne dels Segadors.

 

A les 13 h, els assistents van dinar plegats a Baó, i a partir de les 15 h, vàren sortir cap a Perpinyà rumb a la manifestació per defensar la llengua i cultura catalanes.

Sota el lema Obrim fronteres, esborrem el Tractat dels Pirineus, la manifestació convocada amb sortida des de la Plaça Catalunya de Perpinyà, va iniciar-se a les quatre de la tarda.

Després de la participació en la manifestació, l’autocar va tornar cap a Barcelona i Esplugues, posant fi a una jornada de llengua i reivindicació i concloent el Correllengua 2022.