Commemoració del 5è aniversari de l’1-O al Correllengua de Palau d’Anglesola

Publicat el 06 d'octubre 2022

Dissabte 1 d’octubre, el Palau d’Anglesola va celebrar l’edició del Correllengua d’enguany, coincidint amb la commemoració dels 5 anys del referèndum. Es va apostar per un format divers, cercant aquell esperit d’unitat i d’esperança de fa cinc anys. El format és original -té mèrit després d’organitzar una dotzena de Correllengües- i la plaça de la Generalitat va omplir-se de vida amb la presència de les  25 entitats palauanglesolines que treballen dia a dia per moure i remoure la vila. Cadascuna va mostrar la seva tasca, algunes amb dinàmiques incloses. També va organitzar-se un joc de descoberta per fer el passeig més amè.

Paral·lelament, també es va poder col·laborar amb el projecte Aina, per tal que la tecnologia entengui i parli en català.

Una altra activitat del Correllengua de Palau d’Anglesola, va ser una consulta participativa per escollir nom de l’edifici que actualment és escola i d’aquí un any i mig acollirà les associacions palauanglesolines. Es va tornar a omplir l’urna de l’1 O, defensant que la participació és salut democràtica. La consulta seguirà oberta.

Després d’un bon berenar popular, amb coca i xocolatada desfeta, el grup PolcaSol3 va posar les notes musicals al Correllengua omplint de danses la plaça.

La cloenda va comptar amb una lectura de “Nosaltres els Valencians”, del Joan Fuster, homenatjat en aquest Correllengua. També va llegir-se el manifest del Correllengua 2022, escrit per Vicent Partal. Tot cantant els Segadors, va recordar-se de nou 1 d’Octubre del 2017 amb imatges emotives de la jornada viscuda al Palau d’Anglesola.

La jornada va evidenciar la riquesa del teixit associatiu del municipi. Per primera vegada, es van aplegar les entitats que dia rere dia treballen altruistament per dinamitzar el municipi. El Correllengua ha estat un oasi d’esperança, d’unitat col·lectiva i d’orgull de poble, així com de reconeixement a les persones que des de la seva militància activa i tossuda en una associació fan millor el Palau d’Anglesola i, alhora, fan millor el país.

 

 

Visca el Correllengua, visca al Palau d’Anglesola i visca Catalunya!

Visualitzeu totes les imatges del dia en aquest àlbum.