El Correllengua 2015 s’acomiada a Perpinyà

Publicat el 28 d'octubre 2015

Catalunya Nord commemora els 20 anys de vacances d’Ovidi Montllor

La Diada posarà l’accent en la reivindicació d’un Estatut per a la Catalunya Nord

Com cada any, la capital rossellonesa s’encarregarà de clausurar oficialment el Correllengua coincidint amb la commemoració de la signatura del Tractat dels Pirineus. Serà el dissabte 7 de novembre, en una jornada que centrarà la seva reivindicació en la demanda d’un Estatut per a la Catalunya Nord.

Com és habitual, la diada s’iniciarà amb una manifestació festiva que partirà de la plaça de Catalunya a les 16h. Dues hores més tard serà el torn dels parlaments i la popular Marxa de Torxes. Tot seguit,  es farà el tradicional concert a la Casa Musical, amb actuacions de Ghetto Studio (Catalunya Nord), Mauresca (Occitània) i Feliu Ventura i el Xerramequ amb els Aborígens (País Valencià).

Aquest esdeveniment és una iniciativa conjunta de les organitzacions nord-catalanes i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL). Des de la CAL organitzem un autocar per a totes les persones del Principat que vulguin participar activament en els diversos actes programats a la capital rossellonesa.

El Correllengua 2015

Coincidint amb el vintè aniversari del seu comiat, la CAL ha dedicat el Correllengua 2015 a una de les figures més versàtils del país: el poeta, músic i actor Ovidi Montllor. Els darrers mesos el moviment ha aglutinat centenars d’actes en record a la seva obra, el seu compromís amb el país i la seva qualitat humana. A més, enguany el Correllengua ha comptat amb el suport de més de 160 ajuntaments i d’una vintena d’entitats de promoció i defensa de la llengua d’arreu dels Països Catalans.

La CAL ha coordinat l’organització dels actes conjuntament amb Som Països Catalans i la xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans. D’aquesta manera, moltes de les activitats del Correllengua s’han emmarcat dins la campanya ‘Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances’, i s’han sumat a la crida iniciada pel cantautor Feliu Ventura.

Perpinyà

Perpinyà