Fundada l’Eurokorrika, la Xarxa Europea de Curses per la Llengua

Publicat el 18 de maig 2018

Amb motiu del 10è aniversari del Redadeg, la cursa per la llengua bretona, a principis del mes de maig, es va organitzar una trobada europea d’organitzadors de curses per la llengua a la Bretanya.

L’objectiu d’aquesta reunió va ser intercanviar opinions i idees sobre l’organització d’aquestes mobilitzacions, debatre sobre el paper de les llengües minoritàries a Europa i fundar la Xarxa Europea de Curses per la Llengua, l’Eurokorrika.

A la trobada va assistir la CAL com a entitat impulsora del Correllengua i els organitzadors de la cursa del País Basc, Korrika, el País de Gal·les, Râs yr laith, Irlanda, An rith, i la regió de Bearn, La passem, que aquest any duran a terme la mobilització per primera vegada. També van participar-hi membres de la regió de Cornualla i Alsàcia amb la finalitat d’agafar idees per poder organitzar una cursa per la llengua còrnica i alsaciana en un futur.

El dia 4 de maig, totes les delegacions van ser convidades a l’inici del Redadeg a Quimper. Durant 12 dies, centenars de persones han corregut més de 1.800 kilòmetres per tota la Bretanya passant el relleu de poble en poble i de ciutat en ciutat. Els diners recaptats aniran destinats a finançar projectes per fomentar la llengua bretona.

A més, el dia 5 de maig, es va dur a terme una conferència en què cada una de les delegacions va poder explicar com s’organitza la cursa per la llengua a la seva regió.

També es va fer una taula rodona amb el títol “Com organitzar una cursa per la llengua”, en la qual es van oferir els punts de vista dels diversos organitzadors per debatre i compartir reflexions i iniciatives.

Finalment, es va crear la Xarxa Europea de Curses per la Llengua, anomenada Eurokorrika en honor a la primera cursa i mare de totes les altres, la Korrika, la cursa per la llengua basca. L’objectiu d’aquesta xarxa és sumar esforços a favor de les llengües minoritàries europees. En aquest sentit, les delegacions van signar el manifest de la Xarxa i van obrir una pàgina de Facebook per poder compartir les informacions relacionades amb les mobilitzacions de cada país.

Si voleu consultar el manifest de la Xarxa, cliqueu aquí.

A continuació trobareu un recull d’imatges de la trobada:

IMG_4430

Ar Redadeg, la cursa per la llengua bretona

IMG_4581

Els organitzadors de les curses per les llengües europees

IMG_4713

El testimoni de la cursa per la llengua bretona

IMG_4756

Centenars de persones han corregut per tota la Bretanya a favor del bretó

IMG_4873

Tret de sortida de la cursa per la llengua bretona a Kemper

IMG_5003

La representant de la Korrika (País Basc) signant el tractat

IMG_5004

La representant del Correllengua (Catalunya)

IMG_5006

El representant de La Passem (Regió de Bearn)

IMG_5007

El representant del Redadeg (Bretanya)

IMG_5008

El representant de la cursa Râs yr laith (País de Gal·les)

IMG_5009

El representant de la cursa An rith (Irlanda)

IMG_5010

El representant d’Alsàcia, regió on pròximament es farà la cursa per la llengua alsaciana