Els dies 15 i 16 de juliol arriba el Correllengua 2016 a Santa Margarida de Montbui

Publicat el 14 de juliol 2016
Noticia del nucli de Santa Margarida de Montbui.

(Notícia publicada a infoanoia.cat)

El nucli de la CAL a Santa Margarida de Montbui, conjuntament amb altres entitats i associacions del municipi, ha programat per als propers dies 15 i 16 de juliol la celebració del Correllengua 2016 a Montbui. El Correllengua pretén difondre l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana, des d’una aposta lúdica, participativa i transversal.

Els actes començaran el divendres, dia 15 de juliol, a les 7 de la tarda, a la biblioteca del Mont-Àgora amb un homenatge a Montserrat ROIG, periodista i escriptora que se significà pel seu compromís envers la llengua i la cultura catalanes. Aquest homenatge -que coincideix amb el 25è aniversari de la mort de l’escriptora- anirà a càrrec de Neus Ràfols, periodista i documentalista, membre de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i amb la intervenció de Carmel·la Planell, filòloga i historiadora.

Durant tota la setmana —de l’11 al 15 de juliol— es podrà visitar, també a la biblioteca, l’exposició “Montserrat Roig, 45 anys de vida, 25 de llegat”.

El dissabte dia 16 de juliol se celebraran els actes de caire més festiu i popular, oberts i gratuïts per a tothom a la zona del MontMercat. Durant tot el dia, a la zona del MontMercat, hi haurà una carpa informativa sobre la CAL i el Correllengua on també s’hi podrà adquirir productes de marxandatge per ajudar al finançament dels actes.

A partir de les 7 de la tarda, tot berenant amb un pa amb oli i xocolata, es començarà amb l’actuació de Xavi Lozano que presentarà “Tubs del món”, espectacle familiar molt recomanat i amb molt d’humor on la música sorgeix màgicament d’objectes quotidians.

Seguidament hi haurà l’actuació del grup de Dracs i Diables de Montbui que s’encarregaran de l’encesa de la Flama de la Llengua. A continuació, Marina Llansana, vicepresidenta d’Òmnium farà la lectura del Manifest del Correllengua 2016, enguany escrit per Vicenç Villatoro.

Les actuacions del grup de Sardanes i del grup de Country de Montbui tancaran els actes del Correllengua 2016.

Des de l’organització es vol agrair la participació de totes les persones i grups que han volgut sumar-se a la celebració del Correllengua i , especialment, a les associacions i empreses col·laboradores que amb el seu suport faran possible que, d’una manera festiva, puguem celebrar la catalanitat, al carrer, sense complexos i en positiu.

Accedeix a la programació d’actes