Tàrrega acollirà l’acte central del Correllengua 2022 els dies 10 i 11 de juny

Publicat el 03 de juny 2022

Com bé sabeu, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana dedica el Correllengua 2022 a l’escriptor Joan Fuster, celebrant el centenari del seu naixement.

L’acte d’inici del Correllengua es durà a terme a Tàrrega els dies 10 i 11 de juny, gràcies a la participació en l’organització d’Agenta i el suport de la Regidoria de cultura de la ciutat. Us facilitem aquest formulari (feu clic aquí), on us podeu inscriure a totes les activitats.

Poder retre homenatge a Fuster al monument “Als Països Catalans” de la plaça del Carme de la vila o el compromís i la bona feina amb el Correllengua que any rere any demostra la ciutat, són alguns dels motius que fan de Tàrrega un indret excel·lent per a engegar l’edició d’enguany.

Els actes de celebració començaran divendres 10 de juny a les 20 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Tàrrega, amb la taula rodona Fuster i Pedrolo, literatura i política, reivindicant així dos autors que destacaren per la seva aferrissada defensa de la llengua catalana. L’escriptora Núria Cadenes i l’historiador Xavier Ferré, seran els ponents de l’acte. Jordi Muñoz, director de l’Escola d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès, serà el moderador.

Dissabte 11 de juny s’hi condensen la majoria d’activitats del cap de setmana. A les 11 h, arrenca la jornada oferint dues rutes turístiques per la ciutat, a escollir entre descobrir la Tàrrega històrica o la Tàrrega de Pedrolo.
Posteriorment, a les 12.30 h,  l’activitat es traslladarà a la plaça de les Nacions Sense Estat, on l’Associació Guixanet, l’Esbart Albada i les Gitanes de La Soll amenitzaran l’hora del vermut. A partir de les 14.30 h, tindrà lloc un dinar popular a l’espai MerCAT.
A 2/4 de 5 de la tarda, els Targalets, els Targalots i la Targafera sortiran en cercavila fins a la plaça del Carme, on tindrà lloc l’encesa de la flama del Correllengua i la lectura del Manifest davant del Monument als Països catalans. El redactor de televisió, guionista i reporter targarí Marc Andreu, serà l’encarregat de llegir el manifest d’enguany, escrit Vicent Partal, periodista i director del diari digital Vilaweb. En acabar, hi haurà un espectacle infantil a càrrec de la companyia Els Salats, que culminarà amb una xocolatada popular.

 

El programa culminarà amb una doble proposta musical. D’una banda, l’autor de guions, narrador i rapsode Jaume Calatayud i el compositor musical, guitarrista i cantant Vicente Monera oferiran un concert dedicat a l’autor de Sueca i altres escriptors (18:30 h) i, de l’altra, Els Xicots de l’Esplai ompliran la plaça de les Nacions sense Estat amb els seus sons tradicionals (20:30 h).

 

Com cada any la CAL posarà a disposició dels socis i simpatitzants un autocar des de Barcelona per assistir als actes del dia 11 de juny. Els horaris del trajecte del bus a Tàrrega seran:

8,00 h Avinguda Meridiana, 369. Parada TMB Meridiana-Escòcia, davant d’Autorentat Meridiana.
8,10 h Carrer Aragó 261. Parada TMB Aragó-Passeig de Gràcia, davant del restaurant Mussol.
8,20 h Passeig Sant Antoni, 36-40. Davant de AC Hotel Sants.
8,40 h Esplugues – Plaça Santa Magdalena. Davant Ajuntament d’Esplugues.

El preu de l’autocar és de 10€ per a socis, i 15€ per a no socis per persona. Per reservar plaça cal omplir aquest formulari enviar un correu a cal@cal.cat. Així com, us recordem que caldrà realitzar inscripció prèvia per assistir a alguns dels actes, pel que també us recomanem omplir el formulari.

Us facilitem el menú del dinar de dissabte 11 de juny, el preu del qual són 10€:
MENÚ 1: Amanida verda, paella, flam, pa + vi + aigua + cafè.
MENÚ VEGETARIÀ: Amanida verda, albergínia farcida de verdures, fruita, pa + vi + aigua + cafè.
MENÚ INFANTIL: Macarrons, botifarra amb patates xip, flam i aigua.

Us hi esperem!