El Correllengua s’uneix a la ‘Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances’

Publicat el 24 de febrer 2015

L’Espai VilaWeb va acollir el dilluns 23 de febrer la presentació de la Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances. La campanya coordinarà, arreu dels Països Catalans, multitud d’actes de diversos formats i envergadura vinculats, principalment, al món de la música, la cançó i la festivitat.

En el decurs de l’acte es van explicar les línies generals d’aquesta iniciativa i es van donar a conèixer alguns dels primers actes previstos.

Aquesta és una iniciativa impulsada per la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans i Som Països Catalans, amb la participació de la CAL, i respon a la crida a través de la qual en Feliu Ventura convida a participar d’aquesta Festa, tot apel·lant al compromís de l’Ovidi amb el seu poble, la seva cultura i llengua, els treballadors i la llibertat que el van caracteritzar.

En el marc d’aquesta campanya, la CAL va anunciar la seva voluntat de contribuir a la Festa dedicant el Correllengua 2015 al cantant alcoià, i va avançar algunes de les accions que s’impulsaran.

Per ara, s’han iniciat converses amb ACPV per organitzar conjuntament un acte d’inici del Correllengua a Alcoi. Així mateix, es preveu fer una presentació del Correllengua 2015 al barri de Gràcia de Barcelona, on residia l’Ovidi Montllor. A més, la CAL editarà diversos materials dedicats a la seva figura que recorreran els actes del Correllengua arreu dels Països Catalans.

Un any més, es convocarà el Concurs de Cartells del Correllengua, a través del qual s’escollirà per votació popular la imatge que tindrà enguany el moviment.

Finalment, es posarà a disposició dels organitzadors un espectacle poeticomusical sobre la vida i l’obra d’Ovidi Montllor, presentat en forma de recital per Jaume Calatayud i Vicente Monera, col·laboradors habituals de les diferents edicions del Correllengua.

Web de la campanya