Correllengua 2013

Des de fa disset anys el Correllengua treballa per a difondre l’ús de la llengua i promoure la cultura popular de les terres de parla catalana, i tot plegat des d’una aposta lúdica, participativa i transversal.
La CAL és una de les principals entitats promotores del Correllengua que recorre cada any bona part de les comarques dels Països Catalans, centrant la seva actuació al Principat i la Catalunya Nord. A cada ciutat, poble, barri… els actes de Correllengua són impulsats pels nuclis de la CAL o per entitats i persones interessades a col·laborar-hi. Això fa del Correllengua, una de les iniciatives més participatives dels Països Catalans, amb prop de 150 viles, barris i ciutats del Principat i la Catalunya Nord que ja el celebren.

L’edició del 2013

La figura homenatjada, la data i el lloc d’inici

El 2013 el Correllengua es dedica a recordar la figura de Miquel Martí i Pol, el poeta de Roda de Ter del qual es commemora el desè aniversari de la seva mort. Per aquest motiu la mateixa vila osonenca serà l’escenari deles actes d’inici oficial del Correllengua 2013, el dissabte 13 de juliol.

El projecte de micromecenatge

Entre les novetats d’enguany, cal destacar la campanya de micromecenatge, impulsada des de la CAL per a millorar el suport i cobertura que s’ofereix als organitzadors locals. Durant 40 dies, entre els mesos de març i abril, i a través de la plataforma totSUMA, la campanya va anar reben suports econòmics fins a superar els 5000 Euros que s’havien plantejat com a objectiu. Concertament, es van poder recaptar 5.130 €.

El cartell del Correllengua 2013

Com en edicicions anteriors, la CAL va convocar una nova edició del concurs del cartell del Correllengua. Entre el 4 de març i el 26 d’abril, es va anar rebent les obres candidates. El nom del guanyador/a del concurs es va fer públic en el decurs de la 12a edició dels Premis Joan Coromines que es va celebrar el dissabte 4 de maig, al Teatre de Sant Medir, al barri de Sants de Barcelona. L’obra guanyadora va resultar ser la presentada sota el pseudònim “L’estel del nord“, i va recaure en la persona d’Antoni Dalmau (podeu accedir a l’imatge del cartell a l’apartat de material).

El Manifest del Correllengua 2013

Enguany l’elaboració del manifest del Correllengua es va encomanar al filòsof i catedràtic de la Universitat de Girona, Josep Maria Terricabras. El contingut del manifest i la primera lectura es va realitzar durant la celebració dels 12ens Premis Joan Coromines, el dissabte 4 de maig. Ja us el podeu descarregar a l’apartat de documentació.

Documentació