Recursos didàctics per donar a conèixer la Nova Cançó

Publicat el 27 de març 2018

Enguany la CAL continuarà potenciant les activitats del Correllengua a les escoles i instituts de secundària del país a través d’un recull de propostes didàctiques adreçades a nens i nenes d’infantil, primària, ESO i batxillerat creades amb l’objectiu de donar a conèixer la Nova Cançó als infants i joves estudiants.

Un dels recursos que plantegem és l’exposició “La Nova Cançó: un crit de llibertat col·lectiva”, que recorre els fets més importants d’aquest fenomen. A més, per treballar els continguts proposem un seguit d’exercicis que es poden demanar enviant un correu electrònic a cal@cal.cat.

També s’ha valorat la rellevància i la utilitat dels documents audiovisuals existents per explicar aquest moviment. El documental “La Nova Cançó” és un bon recurs per descobrir-ne la història i els seus protagonistes, així com “Totes aquelles cançons”, la sèrie de 13 capítols del programa de TV3 dirigit i conduït per Àngel Casas.

La Nova Cançó va ser un esdeveniment musical, social i polític que va esdevenir un crit de llibertat col·lectiva en un context marcat per la censura, la manca de llibertat d’expressió i de reunió. Com a entitat impulsora del Correllengua al Principat i la Catalunya Nord, la CAL pretén reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català a través d’aquest fenomen.

Podeu consultar el recull de propostes didàctiques al web del Correllengua.