Cloenda del Correllengua 2015

Publicat el 06 de novembre 2015

Després de quatre mesos de celebracions continuades a prop de 200 pobles i barris de Catalunya, el Correllengua del 2015 es clou aquest dissabte 7 de novembre a Perpinyà. Ho fem com sempre, commemorant i denunciant la partició de les terres catalanes, ara fa més de 350 anys.

Aquesta partició, però, no ha suposat la pèrdua dels llaços de catalanitat i consciència nacional en el conjunt dels dos territoris. En el cas del Principat, el procés d’alliberament nacional continua més viu que mai, com ho mostren les passades eleccions, i en les terres rossellonenques la dignitat de país a la recerca del seu reconeixement legislatiu, està present en totes les seves manifestacions.

L’any 2015 també ha servit per derogar lleis imposades contra el català al conjunt del País Valencià, les illes i a la Franja, factor que pot suposar que l’ensenyament en català a les escoles sigui considerat com un element de nova normalitat.

Ha estat l’any dels “20 anys de vacances d’Ovidi”. Ovidi Montllor ha estat i és el símbol de la unitat lingüística dels Països Catalans que es resumeix en aquesta frase: “I ho torne a repetir, sóc alcoià. Tinc senyera on el blau no hi ha. Dic ben alt que parle català i ho faig a la manera de València”.

Un desitgem un bon final del Correllengua!