Tret de sortida al Correllengua 2018

Publicat el 02 de juliol 2018

Coincidint amb el 20è aniversari del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, durant tota la setmana s’han dut a terme els actes d’inici del moviment

Dissabte es va dur a terme l’acte central d’inici del Correllengua 2018, l’últim dels esdeveniments que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) ha organitzat coincidint amb el 20è aniversari del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

La jornada es va celebrar al parc de l’Espanya Industrial i va comptar amb la participació d’entitats culturals, veïnals i d’altres col·lectius del barri implicats amb el moviment. També va haver-hi gegants, espectacles infantils, concurs de dibuixos i concerts.

Durant el matí, l’acte, presentat per Núria Vilajeliu, va començar amb una traca d’inici realitzada pels Diables de Sants i l’actuació dels tabalers del barri. Poc després es va muntar el mosaic gegant a partir del dibuix guanyador de la categoria infantil del Concurs de cartells del Correllengua. El mosaic va ser elaborat per l’alumnat de les escoles del barri.

Seguidament, la Cia. Dani Caracola van estrenar Bon dia i bon sol, un espectacle sobre la vida i llegat d’en Xesco Boix.

Tot seguit, Cesk Freixas va realitzar una actuació musical amb la col·laboració de Pau Alabajos (València), Gemma Humet (Barcelona), Marcel Pich (Mallorca), Ivette Nadal (Barcelona) i Meritxell Gené (Lleida). Tots ells feien un bon mosaic de cantants dels Països Catalans i van fer un tast d’algunes de les cançons de llibertat col·lectiva dels anys 60 i 70.

A la tarda, l’esdeveniment va ser presentat per Txe Arana i va començar amb l’actuació musical de Les Kol·lontai, un grup de música format per les cantautores Meritxell Gené, Sílvia Comes, Ivette Nadal i Montse Castellà. El nom del grup fa referència a la feminista i política comunista soviètica Aleksandra Kol•lontai.

A continuació, vam gaudir del repertori musical de la cantant santsenca Núria Feliu i del cantautor Francesc Mir, també del barri de Sants.

La jornada va continuar amb l’actuació de la Coral Sant Medir i la Coral La Vinya, que van interpretar cançons que han marcat una època. Durant aquesta actuació, va haver-hi més de 100 persones dalt de l’escenari.

Després va arribar un dels moments més emblemàtics de l’acte: la lectura del Manifest del Correllengua 2018, enguany redactat per l’Alguer Miquel, cantant de Txarango. A més, els Diables de l’Escola Barrufet van procedir a l’encesa de la flama de la llengua.

Al vespre, ja a la recta final de la jornada, Cesk Freixas va tornar a pujar a l’escenari per interpretar les seves cançons, i Quico Pi de la Serra, un dels integrants dels Setze Jutges, va tancar l’acte amb la seva actuació musical.

Els actes d’inici del Correllengua:

Comencen els actes d’inici del Correllengua
Una taula rodona per redescubrir la Nova Cançó
L’acte institucional d’inici del Correllengua se celebra al districte de Sants-Montjuïc
Tret de sortida del Correllengua 2018

A continuació, podeu veure un recull de fotografies de l’acte central. En trobareu més a la galeria d’imatges:

IMG_41357971d773-fc48-4220-b53c-2b88fe84f18bIMG_4246IMG_4279IMG_4382IMG_4448IMG_4485IMG_4495IMG_4550IMG_4601IMG_4682IMG_4673