Punt final al Correllengua 2017

Publicat el 05 de desembre 2017

La 21a edició del Correllengua ha estat marcada per l’actualitat política i social que viu el país. El moviment s’ha sumat a les accions de protesta organitzades aquests últims mesos per denunciar la repressió de l’Estat espanyol, defensar la República, reclamar la llibertat dels presos polítics i reivindicar la dignitat del poble català. Per aquest motiu, moltes de les activitats s’han adaptat a la situació del moment, i fins i tot, algunes s’han anul·lat o posposat.

Tot i la situació d’excepcionalitat en què s’ha celebrat el Correllengua, la CAL en fa una valoració molt positiva perquè el moviment ha tingut suficient empenta per passar per un centenar de viles, pobles i ciutats d’arreu dels Països Catalans. Ho ha fet perquè ara més que mai s’ha de treballar per promoure la llengua i la cultura catalanes.

També ho ha fet per difondre i retre homenatge a la vida i l’obra de la il·lustradora i narradora de contes infantils Lola Anglada, figura a qui s’ha dedicat l’edició d’enguany.

Moltes de les activitats del moviment s’han organitzat per promoure aquest personatge i han recordat no només la importància de l’obra de l’artista, sinó també el seu compromís amb els valors cívics, democràtics i catalanistes i el seu esperit feminista.

En l’edició d’enguany, a més de les activitats culturals proposades per la CAL, l’entitat també ha elaborat l’exposició “Lola Anglada: art, resistència i compromís” que s’ha pogut veure a 30 biblioteques i espais culturals d’arreu dels Països Catalans. A més, la CAL ha produït i editat un audiovisual sobre la vida i l’obra de l’artista que s’ha projectat a diferents indrets i properament quedarà alliberat a Internet.

El Correllengua també ha comptat amb la participació de 30 escoles i instituts del Principat que han organitzat activitats al voltant de l’obra de Lola Anglada i la llengua.

Per últim, la present edició del moviment també ha comptat amb l’aval de 60 Ajuntaments i Consells Comarcals que han aprovat la moció de suport.

Des de la CAL volem fer arribar el nostre agraïment a tots els organitzadors locals que, any rere any, es mobilitzen per escampar la flama de la llengua arreu del territori.

Gràcies per fer-ho possible!