20 anys de Correllengua a Artés

Publicat el 22 de setembre 2016

Aquest proper diumenge, 25 de setembre, Artés celebra l’acte central del Correllengua 2016. Des de fa 20 anys, el Correllengua d’Artés treballa per a la difusió de l’ús social de la llengua i la promoció de la cultura popular dels Països Catalans des d’una aposta lúdica, popular i participativa.

Enguany, coincidint amb el 25è aniversari del seu comiat, el Correllengua ret homenatge a Montserrat Roig, periodista i escriptora fermament compromesa amb la llengua i el país.

L’acte central s’iniciarà a dos quarts d’onze del matí al pàrquing de davant de Cal Sitges amb jocs tradicionals, activitats infantils i la pintada d’un mural en record a Montserrat Roig.

A les cinc de la tarda el Correllengua es traslladarà al Parc Municipal, on tindrà lloc una Mostra de Cultura Popular amb la participació de geganters, grallers i bastoners, el recital poètic a càrrec del Raïm de Poesia, la lectura del manifest, el cant dels Segadors, la Muixeranga i sa Balanguera a càrrec de l’Escola Municipal de Música, berenar popular i concert amb Cesk Freixas i Roc Casagran, a partir d’un espectacle conjunt amb les cançons d’un i els poemes de l’altre en un to irònic i reivindicatiu.

Per altra banda, fins al 30 de setembre, es poden visitar a la Biblioteca Municipal dues exposicions: “Coneix Montserrat Roig” amb un recull de les seves obres, així com l’exposició “20 anys de Correllengua”, que fa un repàs, en base a cartells i fotografies, del correllengua artesenc.

Tot plegat, amb l’objectiu de mantenir viva la flama de la llengua des d’una aposta lúdica, popular i participativa com és el Correllengua. Perquè, com deia Roig, “la cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini”.

 

Text: Comissió del Correllengua d’Artés