Correllengua 2012

El Correllengua 2012 va començat a caminar el 30 de juny amb la celebració de l’acte inaugural a Ripoll, una vila i una comarca molt vinculades a la figura homenatjada el 2012, Lluís Maria Xirinacs, en commemoració del cinquè aniversari de la seva mort. Xirinacs fou i és un exemple de fidelitat envers el país, la seva gent i la seva llengua. Durant tota la seva vida va lluitar, des de la paraula i des de la no violència, per l’assoliment de les llibertats del nostre poble i per la seva dignitat. Sobren motius doncs per haver-li dedicat el Correllengua 2012.

Durant més de cinc mesos el Correllengua ha recorregut les terres de parla catalana sota el lema “Llengua, Cultura i Llibertat”, que ha esdevingut tot un clàssic i resumeix els objectius del moviment: reivindicació a través d’una proposta festiva i integradora el foment de l’ús social de la llengua i de la seva unitat, la difusió de la nostra riquesa cultural i l’enfortiment de la nostra personalitat i autoestima com a poble. Amb la finalització oficial del Correllengua 2012 a Figueres i Perpinyà el passat 10 de novembre, el Correllengua ha visitat més de 140 viles, barris i ciutats del Principat i la Catalunya nord.

Des de la CAL volem agrair a tots els organitzadors, entitats i persones que han fet possible l’arribada de la flama de la llengua a les seves viles i esperem retrobar-nos l’any vinent. Gràcies a tots!!

Visca la Festa Major de la Llengua i la Cultura!
Visca el Correllengua!

Materials

Cartell oficial del Correllengua 2012
Veure
Cartell mut en color Correllengua 2012
Veure
Cartell mut en color Correllengua 2012
Veure
Manifest del Correllengua 2012 llegit per Màrius Serra
Veure
Exposició homenatge a Xirinacs
Veure

Documentació