Premis Joan Coromines 2014 – XIII edició

La XIII edició dels Premis Joan Coromines es van celebrar el dia 10 de maig de 2014 al Casal Pere Quart de Sabadell.

Consulteu el cartell de la XIII edició aquí.

Aquests premis són el reconeixement de la CAL cap a persones, entitats o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat.

En aquesta edició, els guardonats són:

  • Víctor Alexandre, en reconeixement a la seva dilatada trajectòria com a periodista, assagista i dramaturg, amb més de quaranta anys de compromís social i nacional amb el país.
  • La Primera Pedra de RAC1. Programa dirigit per Jordi Margarit, amb més de dotze anys en antena, que es distingeix per informar sobre tots els esdeveniments relatius a la cultura catalana, entre ells el Correllengua.
  • Cinemes Boliche, pel seu intent reeixit de normalització del cinema en versió subtitulada majoritàriament en català.
  • Carles Belda, en reconeixement a la seva trajectòria com a músic compromès en tots els àmbits de la música tradicional catalana.
  • Patrícia Gabancho, en reconeixement al seu activisme literari i periodístic compromès amb els moviments socials, urbanístics i sobiranistes del país.

L’acte va ser conduït pel periodista esportiu de TV3 Xavier Valls.

En el decurs de l’acte, es va anunciar la guanyadora del Concurs de Cartells del Correllengua i es va llegir el manifest del Correllengua 2014. A més, el sociolingüista Francesc Xavier Vila va fer una conferència sobre els reptes de les polítiques lingüístiques educatives a la Catalunya independent.

Com a cloenda, va haver-hi una actuació de Jaume Arnella.

Aquest esdeveniment va comptar amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, ARANOW i Establiments Viena.

Documentació