Premis Joan Coromines 2014 – Tretzena edició

L’any 2002, quan es complien cinc anys de la mort del gran filòleg i lingüista Joan Coromines, des de la CAL es va decidir, en record a la seva trajectòria i a la seva persona, donar el nom de Joan Coromines als premis que de forma anual lliurem pels volts de Sant Jordi.

Aquests premis volen ser el reconeixement de la CAL cap a persones, entitats o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat.

Enguany s’ha celebrat la tretzena edició dels esmentats premis. L’esdeveniment vatenir lloc el 10 de maig, a les 20h, al Casal Pere Quart de Sabadell.

En la present edició, els guardonats van ser:

Víctor Alexandre, en reconeixement a la seva dilatada trajectòria com a periodista, assagista i dramaturg, amb més de quaranta anys de compromís social i nacional amb el país.
La Primera Pedra de RAC1. Programa dirigit per Jordi Margarit, amb més de dotze anys en antena, que es distingeix per informar sobre tots els esdeveniments relatius a la cultura catalana, entre ells el Correllengua.
Cinemes Boliche, pel seu intent reeixit de normalització del cinema en versió subtitulada majoritàriament en català.
Carles Belda, en reconeixement a la seva trajectòria com a músic compromès en tots els àmbits de la música tradicional catalana.
Patrícia Gabancho, en reconeixement al seu activisme literari i periodístic compromès amb els moviments socials, urbanístics i sobiranistes del país.

L’acte va ser conduït pel periodista esportiu de TV3 Xavier Valls.

En el decurs de l’acte, es va anunciar la guanyadora del Concurs de Cartells del Correllengua i es va llegir el manifest del Correllengua 2014. A més, el sociolingüista Francesc Xavier Vila va fer una conferència sobre els reptes de les polítiques lingüístiques educatives a la Catalunya independent.

Com a cloenda, va haver-hi una actuació de Jaume Arnella.

Enllaç al vídeo-resum de l’acte

Aquest esdeveniment va comptar amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, ARANOW i Establiments Viena.

Documentació