Premis Joan Coromines 2017 – XVI edició

L’any 2002, quan es complien cinc anys de la mort del gran filòleg i lingüista Joan Coromines, des de la CAL es va decidir, en record a la seva trajectòria i a la seva persona, donar el nom de Joan Coromines als premis que anualment lliurem a persones, col·lectius o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació.

Aquests premis volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat com a poble.

La XVI edició del Premis Nacionals Joan Coromines ha guardonat el compromís per la llengua a:

El Punt Avui TV

Col·lectiu blanc-i-blau Roger de Llúria

Toni Albà

Associació Llengua Nacional

Coral Pau Casals (guardó local)

Jordi Carbonell (a títol pòstum)

El lliurament dels premis es va dur a terme dissabte 20 de maig, a les 19 hores, a la Sala Pal·làdius de Pallejà.

L’acte es va iniciar amb un vídeo de felicitació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va mostrar el seu suport a totes aquelles persones i entitats que, com la CAL i els premiats, fan un esforç imprescindible per mantenir viva la llengua.

A continuació, el periodista, assagista i dramaturg Víctor Alexandre va fer una ponència amb el títol “Llengua i justícia, miralls de la llibertat nacional d’un poble”.

Tot seguit, es va presentar el Cartell del Correllengua 2017 en homenatge a Lola Anglada i el Manifest de la citada edició del moviment, que enguany ha estat elaborat per l’escriptora i activista Núria Cadenes. La lectura va anar a càrrec d’Ignasi Termes, organitzador d’esdeveniments i gestor cultural.

Les paraules de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i l’actuació de la Coral Pau Casals van tancar la vetllada.

Pots veure el recull d’imatges de l’acte de lliurament a la galeria de fotografies.

Descarrega't el cartell

Notícies