Premis Joan Coromines 2017 – XVI edició

La XVI edició dels Premis Joan Coromines es van celebrar el dia 20 de maigde 2017 a la Sala Pal·làdius de Pallejà.

Consulteu el cartell de la XVI edició aquí.

Aquests premis són el reconeixement de la CAL cap a persones, entitats o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat.

En aquesta edició, els guardonats són:

  • El diari El Punt Avui TV

  • El Col·lectiu blanc-i-blau Roger de Llúria

  • L’actor i humorista Toni Albà

  • L’Associació Llengua Nacional

  • La Coral Pau Casals de Pallejà com a guardó local

A més, a títol pòstum, els Premis Nacionals Joan Coromines 2017 volen guardonar al polítoic i filòleg català Jordi Carbonell

L’acte es va iniciar amb un vídeo de felicitació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va mostrar el seu suport a totes aquelles persones i entitats que, com la CAL i els premiats, fan un esforç imprescindible per mantenir viva la llengua.

A continuació, el periodista, assagista i dramaturg Víctor Alexandre va fer una ponència amb el títol Llengua i justícia, miralls de la llibertat nacional d’un poble.

Tot seguit, es va presentar el Cartell del Correllengua 2017 en homenatge a Lola Anglada i el Manifest de la citada edició del moviment, que enguany ha estat elaborat per l’escriptora i activista Núria Cadenes. La lectura va anar a càrrec d’Ignasi Termes, organitzador d’esdeveniments i gestor cultural.

Les paraules de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i l’actuació de la Coral Pau Casals van tancar la vetllada.

Notícies