La CAL celebra els XIX Premis Nacionals Joan Coromines

Enguany la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) organitza la 19a edició dels Premis Nacionals Joan Coromines a Alella el proper 13 de novembre. Aquesta edició s’hauria d’haver celebrat l’any 2020, però a causa de la Covid-19 es va haver de posposar.

Els Premis Nacionals Joan Coromines són el reconeixement de la CAL cap a persones o entitats que han destacat pel seu compromís en la normalització de la llengua, cultura i nació catalanes. Alhora, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat.

En aquesta edició, els guardonats són la Llibreria Quera, pels més de cent anys al servei de l’excursionisme i la coneixença paisatgística del país; Diari de la Llengua, per la seva tasca de divulgació de les nombroses iniciatives que es fan al país relacionades amb la llengua; Núria Cadenes, en reconeixement al seu activisme pels drets i les llibertats dels Països Catalans; Cesk Freixas, pel seu compromís amb el país a través de la música i la reivindicació nacional; i Dàmaris Gelabert, en reconeixement al seu activisme en la promoció i divulgació de la música infantil al nostre país.

L’entrega dels guardons serà el proper dissabte 13 de novembre a les 18 h a l’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella, en un acte presentat pel periodista alellenc Albert Manyà. L’esdeveniment comptarà amb les actuacions musicals de la Polifònica Joia d’Alella i del grup Kirias. A més, es retrà homenatge a la poetessa alellenca Mercè Giralt. La cloenda de l’acte anirà a càrrec de l’alcalde d’Alella, Marc Almendro, i del secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila.


Per facilitar l’assistència del màxim de gent possible, la CAL organitza un autocar amb els següents horaris:

  • 16:15 h – Plaça de Santa Magdalena d’Esplugues de Llobregat
  • 16:30 h – Plaça Joan Peiró (davant l’Hotel AC Sants)
  • 16:45 h – Plaça Universitat (al costat de la parada de bus)
  • 17:00 h – Fabra i Puig (al costat de l’estació RENFE)

L’horari de tornada serà sobre les 21:30 hores aproximadament.

Per inscriure’s caldrà fer-ho a través del correu electrònic corominesalella@cal.cat o al telèfon 93 415 90 02.

El preu de l’autocar serà de 10€ per persona que s’hauran d’ingressar al compte corrent de la CAL: ES64 2100 0780 1902 0008 5432, un cop confirmada la inscripció.

En cas que no hi hagi un mínim raonable d’inscripcions, s’anul·larà el viatge i es retornaran els imports.