La CAL celebra els XIX Premis Nacionals Joan Coromines

Publicat el 03 de novembre 2021

Enguany la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) organitza la 19a edició dels Premis Nacionals Joan Coromines a Alella el proper 13 de novembre. Aquesta edició s’hauria d’haver celebrat l’any 2020, però a causa de la Covid-19 es va haver de posposar.

Els Premis Nacionals Joan Coromines són el reconeixement de la CAL cap a persones o entitats que han destacat pel seu compromís en la normalització de la llengua, cultura i nació catalanes. Alhora, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat.

En aquesta edició, els guardonats són la Llibreria Quera, pels més de cent anys al servei de l’excursionisme i la coneixença paisatgística del país; Diari de la Llengua, per la seva tasca de divulgació de les nombroses iniciatives que es fan al país relacionades amb la llengua; Núria Cadenes, en reconeixement al seu activisme pels drets i les llibertats dels Països Catalans; Cesk Freixas, pel seu compromís amb el país a través de la música i la reivindicació nacional; i Dàmaris Gelabert, en reconeixement al seu activisme en la promoció i divulgació de la música infantil al nostre país.

L’entrega dels guardons serà el proper dissabte 13 de novembre a les 18 h a l’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella, en un acte presentat pel periodista alellenc Albert Manyà. L’esdeveniment comptarà amb les actuacions musicals de la Polifònica Joia d’Alella i del grup Kirias. A més, es retrà homenatge a la poetessa alellenca Mercè Giralt. La cloenda de l’acte anirà a càrrec de l’alcalde d’Alella, Marc Almendro, i del secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila.


Per facilitar l’assistència del màxim de gent possible, la CAL organitza un autocar amb els següents horaris:

  • 16:15 h – Plaça de Santa Magdalena d’Esplugues de Llobregat
  • 16:30 h – Plaça Joan Peiró (davant l’Hotel AC Sants)
  • 16:45 h – Plaça Universitat (al costat de la parada de bus)
  • 17:00 h – Fabra i Puig (al costat de l’estació RENFE)

L’horari de tornada serà sobre les 21:30 hores aproximadament.

Per inscriure’s caldrà fer-ho a través del correu electrònic corominesalella@cal.cat o al telèfon 93 415 90 02.

El preu de l’autocar serà de 10€ per persona que s’hauran d’ingressar al compte corrent de la CAL: ES64 2100 0780 1902 0008 5432, un cop confirmada la inscripció.

En cas que no hi hagi un mínim raonable d’inscripcions, s’anul·larà el viatge i es retornaran els imports.