Premis Joan Coromines 2015 – XIV edició

La XIV edició dels Premis Joan Coromines es van celebrar el dia 16 de maig de 2015 al Casal d’Olesa de Montserrat, i va aplegar prop de 200 persones.

Consulteu el cartell de la XIV edició aquí.

Aquests premis són el reconeixement de la CAL cap a persones, entitats o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat.

En aquesta edició, els guardonats són:

L’acte va ser conduït pel periodista Albert Galceran i va comptar amb la presència d’Albert Codinas, president de la Fundació Institut Nova Història, que va fer la conferència La llengua catalana, històries de distorsió i manipulació. A més, es va escollir l’obra guanyadora del Concurs de Cartells del Correllengua 2015 i es va presentar el Manifest del Correllengua 2015, redactat per Salvador Cardús.

El grup de música tradicional Ballaveu es va encarregar de cloure la vetllada.

Els Premis Joan Coromines 2015 han comptat amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i la Comunitat Minera Olesana, i han rebut el suport de La Bústia, el Periòdic 08640, el Montserratí i Olesa Ràdio.

Notícies

Agenda

Documentació