Premis Joan Coromines 2015 – XIV edició

L’any 2002, quan es complien cinc anys de la mort del gran filòleg i lingüista Joan Coromines, des de la CAL es va decidir, en record a la seva trajectòria i a la seva persona, donar el nom de Joan Coromines als premis que de forma anual lliurem pels volts de Sant Jordi.

Aquests premis volen ser el reconeixement de la CAL cap a persones, entitats o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat.

Enguany s’ha celebrat la catorzena edició dels esmentats premis. L’esdeveniment va tenir lloc el 16 de maig, a les 19h, al Casal d’Olesa de Montserrat, i va aplegar prop de 200 persones.

En aquesta ocasió, els guardonats van ser Carme Junyent, Dagoll Dagom, Màrius Serra, el Moviment Franjolí per la Llengua i el Casal d’Olesa.

Els guardonats
Carme Junyent
Dagoll Dagom
Màrius Serra
Moviment Franjolí per la Llengua
Casal d’Olesa

L’acte va ser conduït pel periodista Albert Galceran.

L’esdeveniment també va comptar amb la presència d’Albert Codinas, president de la Fundació Institut Nova Història, que va fer la conferència “La llengua catalana, històries de distorsió i manipulació”. A més, es va escollir l’obra guanyadora del Concurs de Cartells del Correllengua 2015 i es va presentar el Manifest del Correllengua 2015, redactat per Salvador Cardús.

El grup de música tradicional Ballaveu es va encarregar de cloure la vetllada.

Els Premis Joan Coromines 2015 han comptat amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i la Comunitat Minera Olesana, i han rebut el suport de La Bústia, el Periòdic 08640, el Montserratí i Olesa Ràdio.

Accedeix al cartell de l’acte d’entrega dels Premis Joan Coromines 2015

Accedeix a la galeria d’imatges de l’esdeveniment

Notícies

Documentació