Premis Joan Coromines 2012 – XI edició

La XI edició dels Premis Joan Coromines es van celebrar el dia  5de maig de 2012 al Casal Nova Aliança de Mataró.

Consulteu el cartell de la XI edició aquí.

Aquests premis són el reconeixement de la CAL cap a persones, entitats o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat.

En aquesta edició, els guardonats són:

  • Isona Passola, en reconeixement de la seva tasca, com a guionista i productora, pel foment d’un cinema català i en català de qualitat.
  • Col·lectiu XECNA (Xarxa d’Establiments amb Consciència Nacional), en reconeixement de la seva trajectòria empresarial.
  • Òmnium Cultural de Mataró, en reconeixement de la seva tasca de promoció de la llengua al Maresme al llarg de quaranta anys.
  • Llibreria Catalana de Perpinyà, en reconeixement de la voluntat empresarial de promoure la literatura catalana a la Catalunya Nord.
  • Miquel Calçada, en reconeixement de la seva trajectòria professional als mitjans de comunicació a favor de la normalització de la cultura catalana.

A més, en homenatge pòstum, es va reconèixer la lluita i compromís envers el país de Josep de Calassanç Serra.

L’acte fou conduït pel periodista Espartac Peran i comptà amb un breu parlament de Miquel Àngel Essomba, director del Centre UNESCO de Catalunya i portaveu de Som Escola. En el decurs de l’acte es va llegir el Manifest del Correllengua 2012 elaborat per l’escriptor Màrius Serra i es va fer públic el cartell oficial del Correllengua 2012.

També hi assistiren l’alcalde de Mataró Joan Mora i Yvonne Griley, Directora General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

L’acte va acabar amb l’actuació del grup de folk La Coixinera.

On es fa

ComarcaPoblacióBarriEntitatAdreçaDia i Hora
MaresmeMataróCentreCALEl Casal de la Nova Aliança, Carrer Bonaire, 25, MataróDissabte, 5 de maig de 2012