Premis Joan Coromines 2012

Premis Joan Coromines 2012 – Onzena edició

El dissabte 5 de maig de 2012, la ciutat de Mataró va acollir l’onzena edició dels Premis Joan Coromines que anualment convoca la CAL.
Aquest acte serveix per reconèixer i homenatjar persones i entitats que s’han significat i es signifiquen per la defensa i promoció de la llengua i cultura catalanes.

El 2012, els guardonats varen ser:

Isona Passola, en reconeixement de la seva tasca, com a guionista i productora, pel foment d’un cinema català i en català de qualitat.
Col·lectiu XECNA (Xarxa d’Establiments amb Consciència Nacional), en reconeixement de la seva trajectòria empresarial.
Òmnium Cultural de Mataró, en reconeixement de la seva tasca de promoció de la llengua al Maresme al llarg de quaranta anys.
Llibreria Catalana de Perpinyà, en reconeixement de la voluntat empresarial de promoure la literatura catalana a la Catalunya Nord.
Miquel Calçada, en reconeixement de la seva trajectòria professional als mitjans de comunicació a favor de la normalització de la cultura catalana.
Josep de Calassanç Serra, en reconeixement de la seva lluita i compromís envers el país (homenatge pòstum).

L’acte fou conduït per Espartac Peran (periodista) i comptà amb un breu parlament de Miquel Àngel Essomba (director del Centre UNESCO de Catalunya i portaveu de Som Escola). En el decurs de l’acte es va llegir el Manifest del Correllengua 2012 elaborat per l’escriptor Màrius Serra i es va fer públic el cartell oficial del Correllengua 2012.

També hi assistiren Joan Mora (alcalde de Mataró) i Yvonne Griley (Directora General de Política Lingüística, Generalitat de Catalunya).

En acabar l’acte, s’oferirà un sopar i es clourà amb l’actuació del grup de folk La Coixinera.

Dia: Dissabte, 5 de maig
Hora: 20.30h
Lloc: Casal Nova Aliança de Mataró (C. Bonaire, 25)
Preu: 13 Euros (entrada i sopar)
Reserves: cal@cal.cat / 93 415 90 02 (tardes)

Materials

Cartell Premis Joan Coromines 2012
Veure

On es fa

ComarcaPoblacióBarriEntitatAdreçaDia i Hora
MaresmeMataróCentreCALEl Casal de la Nova Aliança, Carrer Bonaire, 25, MataróDissabte, 5 de maig de 2012