Ada Parellada, la Fundació d’Empresaris de Catalunya (FemCat), Anna Casassas, Eva Serra, Jaume Arnella i Agustí Vilar, Premis Nacionals Joan Coromines 2019

Publicat el 03 d'octubre 2019

El passat dissabte dia 28 de setembre, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) ha celebrat la XVIII edició dels Premis Nacionals Joan Coromines.

L’acte, que s’ha celebrat a la Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat amb l’assistència de més de 150 persones, ha volgut reconèixer diverses persones, entitats i empreses que el darrer any s’han distingit pel seu compromís en defensa de la llengua, la cultura i la nació catalanes.

Enguany, la CAL ha volgut premiar la cuinera Ada Parellada, la Fundació d’Empresaris de Catalunya (FemCat), la traductora Anna Casassas, el cantant Jaume Arnella i també el mestre i poeta Agustí Vilar Martínez, a qui ha recaigut el guardó local.

Conduït per Fina Rius, l’acte ha inclòs un homenatge pòstum a la historiadora i històrica militant de l’esquerra independentista Eva Serra, traspassada el juliol de 2018 a més d’un reconeixement a la santfeliuenca Joana Raspall, escriptora coneguda per l’obra poètica infantil.

Per amenitzar l’acte, que ha comptat amb la presencia de representants del govern municipal i de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, han actuat Fèlix Blay i Carme Poch al piano recitant poemes de Joana Raspall a més del Cor de l’Ateneu i l’Esbart de Sant Feliu de Llobregat.

A continuació podeu veure un recull d’imatges de l’acte. Si voleu veure més imatges accediu a la galeria del web.

 

Vídeos

Ada Parellada, en reconeixement al seu activisme tant personal com professional a favor de la llengua, la cultura i la llibertat del nostre país.

Anna Cassassas, en reconeixement a la seva intensa activitat en favor de la llengua i la cultura del nostre país, que l’han feta esdevenir una de les traductores al català més rellevants i reconegudes.

FemCAT, en reconeixement a la seva tasca d’impuls d’iniciatives que contribueixen al desenvolupament econòmic i social de Catalunya.

Jaume Arnella, en reconeixement a la seva incansable tasca, durant més de cinquanta anys, de recuperació i d’impuls de la música tradicional del nostre país.

Eva Serra, en reconeixement a la seva trajectòria com a historiadora i activista política en la defensa de la independència dels Països Catalans i pel seu compromís amb la llengua i la cultura catalanes.

Agustí Vilar, en reconeixement a la seva activitat poètica i docent, i per estar sempre amatent en la defensa de les llibertats del nostre país.