Sant Jordi

Des de la CAL es va adquirir el compromís de revitalitzar el sentit reivindicatiu de la diada de Sant Jordi amb l’objectiu de reclamar a les institucions un total reconeixement públic de la llengua i a la societat civil una major conscienciació envers el seu ús.

Es per això que des de 2001 organitzem un seguit d’activitats al voltant de la diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, que van des de la manifestació nacional o acte polític a Barcelona fins al Sopar per la llengua, que aplega centenars de persones.

 

Premis Joan Coromines

L’ any 2002, quan feia 5 anys de la mort de Joan Coromines, des de la CAL es va decidir, en record a la seva trajectòria i a la seva persona, donar el nom de Joan Coromines als premis que de forma anual lliurem en el marc del Sopar per la Llengua.

Aquests premis són el nostre reconeixement cap a persones o col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i la nostra llibertat.

 

Documentació