Premis Joan Coromines 2016 – XV edició

La XV edició dels Premis Joan Coromines es van celebrar el dia 4 de juny de 2016 a l’Auditori Miquel Pont de Castellar del Vallès.

Consulteu el cartell de la XV edició aquí.

Aquests premis són el reconeixement de la CAL cap a persones, entitats o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat.

En aquesta edició, els guardonats són:

  • La Bressola, en reconeixement a l’esforç continuat al llarg dels darrers quaranta anys per promoure l’educació en català a la Catalunya Nord.

  • Emma Vilarasau, per la seva brillant trajectòria professional, que l’ha convertida en una de les millors actrius del teatre català i en català.

  • Ràdio Terra, per la iniciativa de fer una ràdio de comunicació popular per als Països Catalans, enfocada a la transformació social, amb criteris de pluralitat i diversitat.

  • Josep Maria Espinàs, en reconeixement a una llarga trajectòria d’activisme lingüístic i cultural, i a una intensa activitat creativa en llengua catalana.

  • Miquel Desclot, com a guardó local, en reconeixement a la seva tasca de difusió de la llengua catalana, principalment en els àmbits de la poètica, la prosa, l’ensenyament, la traducció i la música.

A més, a títol pòstum, els Premis Nacionals Joan Coromines 2016 volen guardonar a Muriel Casals per la seva total implicació en la llengua i la cultura del nostre país, que la van convertir en una de les personalitats més influents en el panorama social, cultural i polític de Catalunya.

L’acte va ser conduït per la periodista castellarenca Mireia Sans i va comptar amb la participació d’Eliana Oliveira de Freitas, autora del llibre Ajudeu-me. El crit d’una llengua que vol seguir viva. A més, s’hi va presentar el Cartell del Correllengua 2016, dissenyat per Anna Fenoy, i el Manifest de la present edició, escrit per Vicenç Villatoro.

L’apunt musical el va posar Mariona Roca, acompanyada d’Ivan Hinojosa i Giuseppe Costa.

Els Premis Joan Coromines 2016 han rebut el suport de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Castellar del Vallès.

Notícies

Agenda

Documentació