Premis Joan Coromines 2016 – XV edició

L’any 2002, quan es complien cinc anys de la mort del gran filòleg i lingüista Joan Coromines, des de la CAL es va decidir, en record a la seva trajectòria i a la seva persona, donar el nom de Joan Coromines als premis que anualment lliurem a persones, col·lectius o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació.

Aquests premis volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat com a poble.

Enguany s’ha celebrat la quinzena edició dels Premis Joan Coromines. Els guardonats han estat:

La Bressola, en reconeixement a l’esforç continuat al llarg dels darrers quaranta anys per promoure l’educació en català a la Catalunya Nord.
Emma Vilarasau, per la seva brillant trajectòria professional, que l’ha convertida en una de les millors actrius del teatre català i en català.
Ràdio Terra, per la iniciativa de fer una ràdio de comunicació popular per als Països Catalans, enfocada a la transformació social, amb criteris de pluralitat i diversitat.
Josep Maria Espinàs, en reconeixement a una llarga trajectòria d’activisme lingüístic i cultural, i a una intensa activitat creativa en llengua catalana.
Miquel Desclot (guardó local), en reconeixement a la seva tasca de difusió de la llengua catalana, principalment en els àmbits de la poètica, la prosa, l’ensenyament, la traducció i la música.
Muriel Casals (a títol pòstum), per la seva total implicació en la llengua i la cultura del nostre país, que la van convertir en una de les personalitats més influents en el panorama social, cultural i polític de Catalunya.

El lliurament dels Premis va tenir lloc el 4 de juny, a les 19h, a l’Auditori Miquel Pont de Castellar del Vallès.

L’acte va ser conduït per la periodista castellarenca Mireia Sans.

L’esdeveniment també va comptar amb la participació d’Eliana Oliveira de Freitas, autora del llibre “Ajudeu-me. El crit d’una llengua que vol seguir viva”. A més, s’hi va presentar el Cartell del Correllengua 2016, dissenyat per Anna Fenoy, i el Manifest de la present edició, escrit per Vicenç Villatoro.

L’apunt musical el va posar Mariona Roca, acompanyada d’Ivan Hinojosa i Giuseppe Costa.

Podeu veure més informació i un resum d’imatges del lliurament dels Premis Joan Coromines fent clic aquí.

Aquí pots veure els vídeos de presentació dels guardonats:

Els Premis Joan Coromines 2016 han rebut el suport de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Castellar del Vallès.

Notícies

Documentació