Carme Sansa, L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, Enric Larreula, el Grup ‘Enderrock’ i Joan Soler i Amigó, Premis Nacionals Joan Coromines 2018

Aquest passat dissabte, dia 6 d’octubre, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) va celebrar la XVII edició dels Premis Nacionals Joan Coromines.

L’acte, celebrat al Teatre Principal de Badalona amb l’assistència de més de 260 persones, va servir per reconèixer a diverses persones, entitats i empreses que el darrer any s’han distingit pel seu compromís en defensa de la llengua, la cultura i la nació catalanes.

Enric-Larreula-1v

Enguany, la CAL ha volgut premiar l’actriu Carme Sansa i Albert, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, l’escriptor i dibuixant  Enric Larreula i Vidal, el grup editor de la revista Enderrock i també l’escriptor badaloní Joan Soler i Amigó, a qui ha recaigut el guardó local.

Gabancho-7

Conduït per Quim Morales, l’acte va incloure un homenatge pòstum a la periodista i escriptora Patrícia Gabancho, traspassada el novembre de 2017, així com una aproximació a la figura de Pompeu Fabra, del qual enguany es promou la seva obra, a cura del periodista Genís Sinca.

Anna-Ferrer

Per amenitzar els Premis, que van comptar amb la presència de representants del govern municipal i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, van actuar la cantautora menorquina Anna Ferrer i la Coral Betúlia, dirigida per Ramon Montaner.

Podeu veure un recull d’imatges a la Galeria dels Premis Nacionals Joan Coromines 2018

També podeu veure els vídeos dels guardonats en els següents enllaços: Carme Sansa. Enric Larreula, Grup Enderrock, Escola d’Escriptura, Joan Soler i Amigó, el vídeo en homenatge a Patrícia Gabancho i una de les actuacions de la cantautora Anna Ferrer.