Correllengua 2014

Des de fa 18 anys, el Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i promoure la cultura popular de les terres de parla catalana, i tot des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i amb col·laboracions amb les organitzacions nordcatalanes.

El Correllengua 2014 va començar el seu camí el 12 de juliol a Ivars d’Urgell (el Pla d’Urgell), en record a la poetessa i activista Maria-Mercè Marçal (1952-1998) a qui la CAL va voler recordar pel seu compromís amb el país, la llengua i els drets de la dona. Després de 18 anys de vida, el Correllengua es dedica per primer cop de manera monogràfica a una figura femenina.

En l’edició del 2014 el Correllengua va visitar més de 150 pobles, municipis i barris del Principat, País Valencià, les Illes i Catalunya Nord. Tot i que diverses localitats van organitzar actes fins ben entrat el mes de novembre, el moviment va donar per tancada oficialment l’edició del 2014 el 8 de novembre a Perpinyà, coincidint amb els actes de commemoració del Tractat dels Pirineus.

En aquest espai pots consultar tota la informació relativa al Correllengua 2014.

  • Correllengua 2014

    El Correllengua 2014 ja té imatge oficial

    Una figura femenina que evoca una Maria-Mercè Marçal embarassada apareix tocant amb la mà esquerra un estel del qual es desplega una gran senyera. Aquesta imatge, plena de simbolisme, és la que tindrà el Correllengua 2014. L’elecció d’aquest disseny va ser el resultat de les votacions de gairebé dues-centes persones...

  • El Pas de la Casa i Encamp celebren un dels primers Correllengües de la temporada

    El Correllengua arriba un any més a terres andorranes. La cita tindrà lloc el dijous 15 i divendres 16 de maig al Pas de la Casa, on s’han programat diversos jocs, concerts, tallers i accions que permetran aproximar la llengua a la ciutadania. Dissabte 17 el moviment es desplaça fins...

ComarcaPoblacióBarriEntitatAdreçaDia i Hora
SegriàAlguaireAmics de la SardanaPlaça Esglesia, AlguaireDg. 16 de novembre
BarcelonèsBarcelonaSagrada Família i Fort PiencComissió del CLLDs. 22 de novembre
Alt CampCiutat d'Eivissa8 d’AgostDs. 22 de novembre
Vallès OrientalVallromanesComissió del CLLDs. 29 de novembre
Les GarriguesArbecaComissió del CLLDv. 14 de novembre
Alt CampBaoAire Nou de BaoDel 14 al 16 de novembre
Alt CampXilxesComissió del CLLa determinar
Baix PenedèsCunitComissió del CLLa determinar
BerguedàAviàGrup de Joves d’AviàDel 14 al 16 de novembre
CerdanyaBellver de CerdanyaAEI de la CerdanyaDs. 15 de novembre