Presentació del llibre “Introducció a la història dels Països Catalans” a Canet de Mar

9 octubre 2015 a les 19:30
Sala Cultural Ramon de Capmany (plaça dels Americanos - Canet de Mar)
Organizat pel nucli de Canet de Mar

Activitat del Correllengua 2015

El divendres 9 d’octubre, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala Cultural Ramon de Capmany (plaça dels Americanos, s/n), Plataforma per la Llengua Canet de Mar us presentarem el llibre “Introducció a la història dels Països Catalans” amb dos dels tres coautors de l’obra, l’Albert Botran i en Carles Castellanos. El tercer és en Lluís Sales. L’obra forma part de la col·lecció «LLEVAT» d’Edicions del 1979.

coberta_historia_ppcc

Sinopsi

L’objectiu d’aquesta Introducció a la història dels Països Catalans és oferir uns elements per a endinsar-se en el coneixement de la formació i el desenvolupament de la nació catalana, descrivint-ne les estructures socials i intentant sempre d’analitzar els fets des d’un enfocament global.

L’obra és una interpretació concreta de la història esdevinguda als Països Catalans, des dels temps dels primers pobladors fins a l’època contemporània, i en cada capítol no s’ha volgut pas amagar l’orientació que inspira els autors. Com és prou sabut, tota història respon a una orientació ideològica ben determinada, per molt que es vulgui disfressar aquest inevitable alineament. Així doncs, tota interpretació història, tota selecció i ordenació de fets, té relació amb una visió social determinada.

Els autors de l’obra han procurat sempre de mantenir-se en un nivell de rigor màxim en la descripció dels fets passats, i alhora no han volgut mai reduir la seva tasca a una simple enumeració. Conscientment, han volgut avançar en el camí de fer una introducció a una història nacional i popular i, en aquest sentit, hi destaquen aquells factors que donen testimoniatge d’una continuïtat del nostre país, i d’aspectes d’una unitat nacional, així com de la resistència popular a la submissió.

Més informació a: http://www.canetdemar.cat/entitats/llengua i http://www.facebook.com/plcanet