L’esperit de germanor i la descoberta cultural reuneixen una cinquantena de xerraires i guies a la ciutat de Vic

Publicat el 27 de maig 2019

Prop de cinquanta persones, entre xerraires i guies del projecte Xerrem Junts, van participar aquest proppassat dissabte, dia 25 de maig, en una visita cultural a la ciutat de Vic.

IMG-20190527-WA0008

Amb l’objectiu de conèixer el patrimoni cultural i arquitectònic de la capital d’Osona, un dels més rellevants de Catalunya, els congregats van gaudir d’una descoberta a peu per la part vella de la població.

La visita, organitzada conjuntament per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i el nucli d’Òmnium Cultural de Sants-Montjuïc, va consistir en un recorregut que va iniciar-se al mercat municipal que té lloc cada dissabte a la plaça Mercadal per, tot seguit, endinsar-se als espais més emblemàtics de la ciutat, com són el Museu episcopal, la catedral i el Temple romà.

 

IMG-20190527-WA0009

Després de la descoberta, els participants van dirigir-se en autocar fins al Parc natural de Tona, on van dinar i conversar entorn la llengua i la cultura catalanes Segons els coordinadors de la trobada, que s’inscriu en la iniciativa anomenada ‘Trepitgem país’, guies i xerraires van posar en valor la necessitat de promoure el català com a vehicle de cohesió i apropament a la realitat social del nostre país.

Podeu veure fotografies de la sortida a la galeria d’imatges