La CAL inicia la formació per crear grups de conversa a la comarca del Tarragonès

Publicat el 12 d'abril 2019

Aquest proppassat dijous, dia 12, tècnics de la CAL van ser a Altafulla per presentar el programa “xerrem junts” i realitzar la primera sessió formativa a fi de constituir grups de conversa de català.

D37xrmvUIAAkRiJ

En el municipi costaner del Tarragonès, van mantenir una primera trobada amb 15 dones interessades a ser xerraires (13 magrebines, 1 argentina i 1 siriana) de nivells “Junts” i “Junts avançat”). Tot seguit, la jornada va continuar amb una reunió en la qual van assistir 24 menors no acompanyats (MENA), tots ells vinguts del Marroc i que s’han apuntat als tres nivells del projecte (12 d’ells al “Junts”, 10 al “Junts avançat” i 4 més al “Xerrem”). Segons els conductors, l’acceptació dels participants en les dues trobades albira que l’aprenentatge pot ser molt fructífer i permetrà ampliar el nombre de persones implicades.

IMG-20190412-WA0005

A la tarda, els tècnics de la CAL van impartir al municipi d’El Morell un taller de formació de voluntàries, on van prendre part tres dones que conduiran grups i dues altres (una regidora del consistori i la responsable de l’entitat acollidora -un casal de gent gran-) que faran substitucions en el moment que s’escaigui. El bon clima i la predisposició mostrada per les presents convida a pensar que, en els pròxims mesos de maig i juny, s’activin diferents grups de conversa en aquesta localitat.

Les formacions d’aquest dijous emanen de l’acord subscrit entre la CAL i l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) amb el Consell Comarcal del Tarragonès per tal que el “xerrem junts” s’implementi en el conjunt de municipis d’aquesta comarca del sud de Catalunya.