Correllengua a Argentona

31 juliol 2022
29 octubre 2022

El Correllengua 2022 d’Argentona compta amb una extensa programació, que anirà des del 31 de juliol fins al 29 d’octubre. us deixem amb la programació detallada:

Diumenge 31 de juliol a les 8 del vespre a la plaça de Vendre, Encesa de la Flama del Correllengua i lectura del Manifest del Correllengua 2022, a càrrec de Na Margarida Colomer i Rovira, pedagoga i historiadora del Maresme. Presentació del programa d’actes a la vila i lectura de poemes i textos de Joan Fuster, Gabriel Ferrater, Guillem Viladot (en el centenari del seu naixement), Antònia Vicens, Guida Alzina i Teresa d’Arenys,  seleccionats i llegits pel Col·lectiu argentoní “Lectures en Veu Alta”. Durant l’acte, es lliurarà un diploma d’agraïment a Margarida Colomer i Rovira, Josep Lladó i Pascual, Lluís Serra “Moreno” i a l’Agrupament Escolta Arrels. Conduirà l’acte en Xavier Amatller “Notxa”.

Divendres 5 d’agost, dins dels actes de la Festa Major, tindrà lloc la Ruta Literària d’Argentona, de 9 a 12 h del matí, recorrent un seguit d’indrets de la vila. Més tard, diverses persones llegiran textos seleccionats per Llorenç Soldevila, autor de la Col·lecció Geografia Literària.

Dissabte 10 de setembre, dins del marc de la Fira d’Entitats: animació amb cançons i danses, proposats  pels caps, els joves del Clan i dels Pioners de l’Agrupament Escolta Calabrot d’Argent. Es lliurarà un diploma d’agraïment pels 10 anys de la creació de l’AE Calabrot.

Divendres 16 de setembre, a les 8 del vespre, al Saló de Pedra, Argentona Cultura i Debat us convida a la presentació del llibre “Decàleg irreverent per a la defensa del català”, amb la presència del seu autor, Gerard Furest, professor de Secundària i Delegat de la Intersindical-CSC.

Dissabte 17 de setembre, a les 5 de la tarda, Cercavila de l’Ajuntament fins al pati de l’Escola Bernat de Riudemeia. A continuació, “Una mà de Contes per explicar”: des de l’escenari, famílies de la vila ens explicaran contes i artistes plàstics en faran una representació artística en directe. Després, sopar popular de carmanyola al mateix pati de l’Escola Bernat de Riudemeia a partir de les 20 h. Hi haurà servei de bar a càrrec del Col·lectiu Garrinada, que oferiran concert i ball amb Ca la Candela,  grup de rap en Català, i un punxadiscos.

Dijous 22 de setembre, a la Biblioteca Municipal d’Argentona, «Homenatge a Joan Pannon i Jordi Solé. 30 anys d’activitat editorial des d’Argentona» (L’Aixernador i editora entre 1975 i 1995. Voliana Edicions des de l’estiu del 2010). Se celebrarà un agraït homenatge a la gran trajectòria d’impulsor cultural del primer i la valenta empenta del segon. Presentarà i conduirà l’acte l’escriptora Emilia Illamola.

Dimecres 5 d’octubre a les 8 h del vespre, al Centre Parroquial, mostra de teatre amb la peça Selecció Natural, escrita per l’argentonina Laia Alsina Ferrer i dirigida per Marta Hernàndez, actriu i directora. L’obra serà interpretada per Carme Arenas. Acabada la representació, hi haurà un col·loqui amb l’autora. Patrocina l’Associació de Veïns d’Argentona (taquilla inversa). Al matí del dijous 6 i divendres 7, es representarà davant dels grups de 3r d’ESO de l’Institut d’Argentona. L’acte servirà també per a reconèixer la dedicació al teatre amateur de na Lourdes Colomines, directora teatral; en Pep Alsina, impulsor del teatre infantil i ànima dels pastorets; i la trajectòria de la dramaturga Laia Alsina.

Dijous 6 d’octubre, al Centre Parroquial, inauguració del Primer Trimestre del Curs 2022-23 de L’Aula d’Extensió Universitària d’Argentona, amb la lectura teatralitzada de l’obra “Domicili inconegut”, a càrrec del grup de teatre sabadellenc “Somdos”.

Divendres 28 d’octubre a les 8 h del vespre, al Saló de Pedra, debat sota el títol “El Català a Internet”. En Francesc Famadas, jove informàtic argentoní, moderarà una taula amb presència d’especialistes que estan al darrere de projectes de renom com Softcatalà, Aina (el projecte per garantir el Català en l’era digital) i el CatVers (el Metavers Català), entre d’altres.

Dissabte 29 d’octubre a les 12 h del migdia, a l’Hort del Rector, l’Associació de Veïns ens convida a la presentació del llibre “Estripar la terra”, de Pol Dunyó i Ruhí (Vilassar de Dalt, 1989). Pagès agroecològic de professió i vocació, treballa amb tracció animal i amb criteris de maneig holístic. És secretari de l’Associació Catalana de Tracció Animal (ACTA). Autodidacte, apassionat de la vida al camp i dels entorns rurals, té el sentiment que estem perdent bona part del que necessitarem en un futur molt immediat.

 

Podeu descarregar el programa complet aquí.