Busquem persones voluntàries per conduir els grups de conversa del “xerrem junts”. Vine a la formació!

Publicat el 07 de setembre 2018

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) necessita persones voluntàries per conduir els grups de conversa en català del “xerrem junts”.

El dia 20 de setembre, de 17.30 h a 21 h, farem una sessió de formació pel nou voluntariat a la seu de la CAL Nacional (c/Olzinelles, 118). L’eix central de la formació serà esbrinar quines són les qüestions més bàsiques que cal treballar per conduir grups de conversa en català i es farà una anàlisi dels materials i mètodes emprats.

Què és el “xerrem junts”?

El projecte és una eina de treball que organitza espais de trobada en què persones que no han estat mai en contacte amb la llengua catalana, o que hi estan però presenten dificultats de comprensió o expressió, entren en contacte amb persones catalanoparlants voluntàries que dediquen part del seu temps lliure a ajudar-les en el camí de l’assumpció del català com a llengua pròpia mitjançant la conversa.

 En què consisteix el voluntariat?

La tasca principal de la persona voluntària és promoure la conversa. Per fer-ho, la CAL ofereix diversos recursos (imatges, làmines, jocs i objectes reals) que no són específics de l’aprenentatge formal de la llengua, però s’organitzen didàcticament de manera que faciliten la conducció de les trobades.

No soc professor de català. Puc apuntar-m’hi?

I tant! El voluntariat del “xerrem junts” està format per persones catalanoparlants majors d’edat que s’han compromès a dedicar una part del seu temps lliure a ajudar a millorar l’expressió i la comprensió oral del català de persones que hi tenen dificultats.

Tenir estudis previs de català NO és un requisit indispensable. Des de la CAL formem totes les persones que volen ser voluntàries del projecte perquè puguin desenvolupar la tasca.

Per formar part de l’equip de voluntariat del “xerrem junts” només has de ser una persona amb un domini oral de la llengua catalana correcte, una actitud positiva i comunicativa, amb capacitat d’organitzar i planificar les sessions i, sobretot, moltes ganes de participar en el projecte.

Quin dia són les sessions de conversa?

Depèn del grup. El “xerrem junts” té prop de 120 grups de conversa en català per tot Catalunya. Segons la disponibilitat horària i geogràfica de les persones voluntàries, assignem un grup o un altre. Les sessions es duen a terme una vegada per setmana i duren una hora i mitja.

D’acord. Com puc contactar amb vosaltres?

Les persones interessades a participar en el projecte i assistir a la formació poden enviar un correu electrònic a junts@cal.cat.

2018_ Barcelona_Cartell de formació setembre