Acte de cloenda de la cinquena edició del Concurs de Microrelats

17 de desembre 2020

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), amb la col·laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, celebrem l’acte de cloenda de la cinquena edició del Concurs de Microrelats.

Enguany, la pandèmia ha alterat el calendari del Concurs i ha obligat a anul·lar l’acte d’entrega de premis que es fa tradicionalment durant el Sopar de Lletres, una vetllada de reivindicació lingüística i cultural que aquest any s’havia de celebrar el mes de maig. Per primer cop, i per respectar els protocols de distanciament social, hem decidit realitzar l’acte de cloenda del certamen en format audiovisual.

Atesa la situació sanitària, la participació en el Concurs ha estat més baixa que en les edicions anteriors però, tot i així, s’hi han presentat més d’una seixantena de candidatures entre les dues categories a les quals es podia optar. El lema de la Categoria Oberta d’enguany ha estat “Cultura, una porta a la llibertat” i ha comptat amb la participació de 53 relats. A la Categoria Xerrem els relats havien de girar a l’entorn d’“El número cinc” ―fent referència a la cinquena edició del certamen― i s’hi han presentat 10 obres en format d’àudio.

El jurat, constituït per representants de la CAL i de l’Escola d’Escriptura, ha premiat les obres següents:

 

Categoria Oberta

1r premi: La mort de Quimet, de Roser-Agnès Navarro Llopis.

2n premi: Me ne vidn cewsel sawznek!, de Josep Oller Recasens.

3r premi: El museu, de Ricard Mirabete Yscla.

Llegiu-los aquí

 

Categoria Xerrem

1r premi: Futur imperfecte, d’Ana de la Arena, del Grup Xerrem de la Biblioteca Vapor Badia, de Sabadell.

2n premi: L’amistat, de Rosario Durán, del Grup Xerrem de l’Avenç Centre Cultural, d’Esplugues de Llobregat.

3r premi: Els cinc dits de la mà, de Margaret Leigh, del Grup Xerrem de la Biblioteca Paco Candel, de Barcelona.

 

A continuació compartim amb vosaltres el vídeo de l’acte de cloenda del Vè Concurs de Microrelats en format virtual: