Acord institucional perquè el ‘xerrem junts’ es desplegui a tot el Camp de Tarragona

Publicat el 03 d'abril 2019

Els grups de conversa en català comencen a ser una realitat als municipis del Camp de Tarragona. Després d’un període en què la CAL i l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) havien establert les bases per promoure el projecte en aquesta zona del territori, aquest proppassat dimarts, 2 d’abril, va cristal·litzar l’acord pel qual el “xerrem junts” serà implementat de manera oficial.

IMG-20190402-WA0014

Així queda rubricat en el conveni que les dues entitats tenen previst firmar amb el Consell Comarcal del Tarragonès, en virtut del qual aquesta institució es compromet a difondre el projecte entre els consistoris de la demarcació. “Es pretén arribar a les entitats del tercer sector i des d’elles impulsar un projecte de convivència grupal on la gent exterioritzi el que sent, descrigui el que coneix, narri el que recordi, transmeti el que sap fer i doni la seva opinió”, indica la memòria justificativa.

Concretament, el conveni estableix que el Consell Comarcal vetllarà perquè es constitueixin grups de conversa, els quals seran coordinats a través de l’APELLC, entitat vinculada a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de la qual és sòcia la CAL, que al seu torn farà la formació a les persones interessades a fer de voluntàries.

IMG-20190402-WA0018

Aquest mateix dimarts, coordinadors del “xerrem junts” van mantenir reunions a El Morell amb representants del govern local i set futurs voluntaris, i més tard a Altafulla amb una dotzena de persones que s’han ofert per ser guies dels grups que es constitueixin en aquesta població costanera.

A falta de la signatura del conveni, que es preveu per a la fi de mes, la CAL ja prepara sessions formatives destinades a aquests grups de voluntaris, la primera de les quals tindrà lloc la setmana vinent a El Morell.