Xerrem Junts: el grup de Magòria visita el Palau Güell

Publicat el 10 de gener 2023

Dissabte dia 10 de dessembre el grup del Xerrem Junts de l’Espai Magòria, convertit en aquesta ocasió en grup rondaire, va visitar el Palau Güell.

 

Eusebi Güell, industrial, polític i mecenes, va voler que Gaudí li construís aquest palau urbà, com a ampliació de la casa familiar que tenia a la Rambla de Barcelona.

El grup va poder comprovar que aquest mecenatge, simbolitzat amb la figura d’Antoni Gaudí, va donar com a fruit aquest palau, una de les tantes obres reconegudes a escala mundial.

 

 

Les guies del grup us expliquen la jornada:

El nostre itinerari va començar a les 10 del matí a la Plaça d’Espanya, per agafar el metro i baixar al final de la Rambla: Drassanes.

Entre barreja de llengües, converses i un temps primaveral que ens acompanyava, vam arribar davant el Palau Güell, en el carrer Nou de la Rambla. Tothom va quedar impresionat de la seva façana; mai s’hi havien fixat i la majoria desconeixia totalment aquesta obra gaudiana.

No cal dir, que la visita les va meravellar, sobretot la planta noble, amb aquell majestuós saló central; la terrassa amb la façana posterior i el terrat . Aquest últim espai, el van trobar màgic; caminant entre les 20 xemeneies van poder  admirar aquestes veritables escultures i observar una magnífica panoràmica de la nostra ciutat.

 

 

Després de fer un petit passeig per la Rambla, aprop de les dues, ens vam acomiadar amb molta satisfacció i amb la sensació d’haver gaudit plenament d’un matí.

Aquesta sortida amb el grup Xerrem-Magòria, va sintetitzar l’esperit d’Òmnium, es va fer: llengua, cultura, país i també cohesió entre un grup heterogeni.