Una cinquantena de persones a la primera activitat cultural dels Capvespres Oberts

Publicat el 15 de febrer 2017
.

Ahir, dimarts 14 de febrer, es va dur a terme la primera activitat cultural dels Capvespres Oberts. Una cinquantena de persones van assistir a la presentació del llibre “El cavaller Floïd” de Genís Sinca, una xerrada sobre la vida de Joan Baptista Cendrós, empresari d’èxit i mecenes de la cultura catalana.

Jaume Marfany, membre del Secretariat de la CAL Nacional, va inaugurar l’acte amb un audiovisual sobre J. B. Cendrós. A continuació en Genís Sinca i la Laura Cendrós, la filla d’en Cendrós, van presentar el llibre i van parlar sobre la vida d’aquest personatge. L’autor va remarcar que la seva història estava en perill de pèrdua en la memòria col·lectiva: “Aquest llibre és la història que no ens van explicar a l’escola, la història del nostre país silenciada, la lluita antifeixista d’una sèrie de personatges que sota el franquisme se la van jugar”.

Durant l’acte va tenir molta presència el massatge Floïd, la loció per a després d’afaitar-se que va revolucionar el món de la cosmètica masculina de l’època. Gràcies a aquesta loció ataronjada d’olor penetrant, J. B. Cendrós es va convertir en un empresari d’èxit, i amb els beneficis que va fer, va finançar obres i accions per promoure la cultura catalana durant el franquisme.

Si no vau poder assistir a la presentació, podeu conèixer més aquest personatge a l’exposició “J. B. Cendrós, empresari d’acció, mecenes i activista cultural” que estarà fins al 30 d’abril, a la Sala 4 del Palau Robert.

Genís Sinca, Jaume Marfany, Pep Ribas i Laura CendrósJaume Marfany, Laura Cendrós, Genís SincaPrimera activitat dels Capvespres Oberts 4Massatge Floïd