Tornen els Capvespres Oberts amb la conferència ‘La llengua, pràctica i passió. Record de Pompeu Fabra’

Publicat el 31 de maig 2018
.

El dimecres 13 de juny tornen els Capvespres Oberts amb la conferència ‘La llengua, pràctica i passió. Record de Pompeu Fabra’ a càrrec d’Oriol Izquierdo, escriptor i gestor cultural. Enguany és el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i volem commemorar-ho amb una activitat que ens permeti conèixer millor la vida i obra del filòleg català.

Pompeu Fabra (1868-1948) ha estat el principal artífex de la codificació moderna del català, una codificació que s’inicià en els darrers anys del segle XIX i que tingué la primera gran fita en la promulgació, el gener de 1913, de les Normes ortogràfiques.

Els Capvespres Oberts són un cicle d’activitats obertes a tothom que es realitza a la sala d’actes de la seu de la CAL Nacional, una iniciativa que vol crear trobades de debat i reflexió entre socis, veïns i tota la ciutadania en general. Les propostes es programen una vegada al mes i són diverses, sempre relacionades amb el lema “Llengua, cultura i llibertat”.

A més d’organitzar aquesta conferència, des de la CAL també hem posat a disposició d’institucions i altres organismes l’exposició itinerant “Pompeu Fabra, el científic de la llengua”, inaugurada el 2013 amb motiu del centenari de la publicació de les “Normes ortogràfiques”. Per a més informació i reserves, cal contactar a través del correu cal@cal.cat o el telèfon 934159002.

La conferència tindrà lloc el dimecres 13 de juny a les 19.30 hores, a la seu de la CAL Nacional (C/ Olzinelles, 118, Barcelona).

Feu clic sobre la imatge per descarregar el cartell en format JPG

Cartell_capvespres_Record de Pompeu Fabra