Torna el SOPA(R) de lletres amb motiu de la Diada de Sant Jordi

Publicat el 23 de març 2017

El divendres 21 d’abril, a les 20.30 hores, la CAL torna a celebrar el SOPA(R) de Lletres, una vetllada de reivindicació lingüística i cultural que, coincidint amb la commemoració de la Diada de Sant Jordi, pretén homenatjar la llengua i la literatura catalanes a través de diverses activitats.

Enguany l’acte tindrà lloc al Foment Hortenc i compta amb la col·laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, l’ANC d’Horta-Guinardó, Òmnium Cultural d’Horta-Guinardó, el Foment Hortenc i la companyia TdC Teatre.

La vetllada, que serà conduïda per l’escriptor i enigmista Màrius Serra, començarà amb la presentació del llibre Amic meu de Maria Clapés, un recull de dibuixos i reflexions d’infants sirians que viuen al camp de refugiats de Kherso, a Grècia. L’autora explicarà la seva experiència en aquest camp com a voluntària de l’ONG Open Cultural Center. Per amenitzar la presentació, els nois i noies del Casal del Foment Hortenc, amb l’ajuda de la Maria i l’Andreu Clapés, cantaran junts el Rap dels refugiats i recitaran algunes parts del llibre.

Després de l’actuació musical, l’escriptora Isabel-Clara Simó farà un parlament sobre l’ofici d’escriure i la seva trajectòria professional. A continuació, les actrius Teresa Mateu i Dolors Sáez del grup TdC Teatre  interpretaran el text “Ja t’ho deia jo” de l’espectacle Si m’estimessis fet a partir d’alguns contes del llibre Dones d’Isabel-Clara Simó. Pere Puértolas, director de TdC Teatre, ha fet la tria i adaptació dels contes.

Finalment, es durà a terme el lliurament de premis del II Concurs de microrelats de la CAL. Jordi Muñoz, director de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, conduirà l’acte de presentació dels guanyadors i l’entrega de premis.

El preu del Sopa(r) és de 12 euros. Els tiquets es poden adquirir fins al 19 d’abril. Per fer la reserva podeu trucar al telèfon 93 415 90 02 o enviar un correu electrònic a cal@cal.cat. Els tiquets per al Sopa(r) també es poden aconseguir a la seu de la CAL Nacional (C/Olzinelles, 118, Barcelona) i al Foment Hortenc (C/Alt de Mariner, 15, Barcelona).

 

CARTELL SOPAR (002)