El divendres 27 d’abril, a les 20.30 hores, la CAL torna a celebrar el SOPA(R) de Lletres, una vetllada de reivindicació lingüística i cultural que, coincidint amb la commemoració de la Diada de Sant Jordi, pretén homenatjar la llengua i la literatura catalanes a través de diverses activitats.
L’acte tindrà lloc al Casino del Centre de l’Hospitalet i compta amb la col·laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, l’ANC l’Hospitalet, Òmnium l’Hospitalet, el Casino del Centre i l’Associació Lectura Fàcil.
La vetllada, que serà conduïda pel periodista hospitalenc Joan Trias, començarà amb la salutació de Pep Ribas, president de la CAL. Després de sopar es durà a terme el lliurament de premis del III Concurs de microrelats de la CAL. Jordi Muñoz, director de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, conduirà l’acte de presentació dels guanyadors i l’entrega de premis. També dedicarem uns minuts a la projecció d’un vídeo sobre el Punt volat, la solució tipogràfica característica del català.
A continuació xerrarem sobre els personatges que celebren efemèride aquest 2018. Parlarem, entre d’altres, de Pompeu Fabra, Maria Aurèlia Capmany, Manuel de Pedrolo o Montserrat Abelló. També aprofitarem per homenatjar a Quim Monzó, que enguany ha guanyat el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, i llegirem fragments d’alguns d’aquests autors.
Per acabar l’acte comptarem amb una representació sobre la figura de Pompeu Fabra a càrrec d’ACTE, l’Associació Catalana de Teatre Educatiu.
El preu del Sopa(r) és de 15 euros. Per fer la reserva teniu temps fins al 20 d’abril; podeu trucar al telèfon 93 415 90 02 o enviar un correu electrònic a cal@cal.cat. Per fer el pagament heu de fer l’ingrés al compte ES37 2100 4742 7902 0000 4867. Els tiquets per al Sopa(r) també es poden aconseguir a la seu de la CAL Nacional (C/Olzinelles, 118, Barcelona) i a la copisteria Monròs (C/Roselles, 17, l’Hospitalet de Llobregat).
Menú del sopar:
Taula d’embotits per compartir (embotits ibèrics i del país amb pa amb tomàquet)
Racions per compartir de: patates amb allioli, croquetes de carn d’olla, guacamole amb xips de blat de moro, xipirons a l’andalusa amb verdures i morro a la nostra manera
Per beure: vi de la casa, sangria, cervesa o refresc
Postres: delícia de brownie amb encenall de gelat de vainilla
Cafè, tallat o infusió
Feu clic sobre la imatge per descarregar el cartell en format JPG